3. kolo
15.09.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Deportivo La Coruña 0:1

Utkání nováčka La Ligy s Deportivem La Coruňa rozhodla jediná branka a šťastnějším celkem byli hosté. Ty poslal do vedení již po třinácti minutách mladý záložník Juan Dominguez a domácí tým na jeho trefu již nijak zareagovat nedokázal. Patří jim čtrnáctá příčka.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, když Juanfran centroval do velkého vápna. Obránce Javi Lara nakonec srazil pas na rohový kop. brankář Germán Lux se zapotil poprvé až po deseti minutách, kdy na jeho bránu vyslal takový propagační pozdrav Angel. Jinak se ale Eibaru příliš nevedla rozehrávka a dopředu se mu také moc nechtělo.

Angel se málem dostal do slibné příležitosti, praporek pomezního arbitra zůstal dole. Forvard s číslem devět na zádech ale balon nedostihl, protože mu pod nohy skočil brankář Germán Lux. Bylo to Deportivo, které se jako první dočkalo vedoucí branky. Juanfran odcentroval z pravé strany, načež se od Postigy odrazil míč k nohám dobíhajícího Juana Domingueze, který už neměl mnoho práce s tím, aby kulatý nesmysl poslal do sítě - 1:0 pro Depor.

Ani domácí ale nepřestali hrát, o čemž svědčí jejich další útočná akce. Dani García se dostal po velkém závaru před brankou Deportiva k balonu, ale v ideální pozici netrefil ideální míč. Z hranice pokutového území napálil vysoko nad bránu a jen schovával obličej do dlaní. Deportivo zdvihlo hozenou rukavici díky obránci Sidneimu, který se pokusil vyslat kupředu dlouhým centrem Postigu. Portugalský střelec ale neměl štěstí a pálil mimo. Dnes neměl štěstí ani v disciplíně a byl několikrát napomínán. Ani to nezabralo, takže mu nakonec byla udělena žlutá karta. Je zajímavé, že nikdo z domácích hráčů takto oceněn nebyl.

Domácí se rozhodli více útočit a pomohl jim k tomu nástup mladého záložníka Daniho Nieta, který nastoupil na hřiště s hvizdem hlavního sudího. A Nietova přítomnost na hřišti byla již po chvíli hodně znát. Nejprve se hbitý střídající hráč prosmýkl kolem svého strážce a z více než dvaceti metrů vystřelil velmi tvrdě, poté se zbavil svého protihráče podruhé a vypálil směrem k brankáři Germánu Luxovi. Ten si s jeho ranou poradil, ale prsty ho štípou dosud.

Po Luisinhově nepřesné přihrávce do vápna následoval rychlý protiútok Eibaru. Nieto si seběhl do středu hrací plochy, kde předložil Larovi. Ten mířil do protipohybu brankáře, ale jeho placírka se nakonec stočila vedle. Lara natáhl ke střele z uctivé vzdálenosti, Lux ji v poklidu lapil. Nebezpečný centr Abrahama o chvíli později vyboxoval Lux, ale musel se mít přesto stále na pozoru. Domácí Eibar se pokoušel ještě v závěru utkání alespoň srovnat, ale Larova nahrávka a následná dělovka obránce Albentosy nenašly správná místa v Luxově bráně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra Eibaru

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 eibar

Reagovat
hradec

SD Eibar 1:1 Deportivo La Coruña

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele