13. kolo
28.11.2014 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Elche CF 3:0

Lepší domácí debut si David Moyes ani nemohl přát. Jeho Real Sociedad totiž ovládl zápas s Elche jednoznačně 3:0 a za všechny branky vděčí jedinému hráči - Carlosi Velovi. Mexický reprezentant odstartoval svou hattrickovou pouť již ve třetí minutě, druhou trefu si připsal po půlhodině hry a třešničku na dortu přidal krátce po změně stran.

Vyšším skóre doposud baskický klub v letošní mizerné sezoně nevyhrál, skotský manažer tak v trochou nadsázky od počátku svého působení trhá rekordy, a to ne pouze negativní, jako tomu bylo v případě Manchesteru United. Sociedad po páteční předehrávce poskočil na třináctou příčku s totožným počtem bodů.

Takřka vyprodaný stadion Anoeta se přišel podívat, jak si jeho nový kouč povede a rozhodně si zpočátku nemohl stěžovat. Carlos Martínez si vyměnil míč se Sergiem Canalesem a z pravé straně vybídl míčem do šestnáctky k zakončení Velu, jenž ráznou hlavičkou rozvlnil síť poprvé. Druhý gól pak někdejší útočník Arsenalu přidal po vzdušné přihrávce Xabiho Prieta ze samostatného úniku, který zakončil přesnou přízemní ranou.

Přesto se nejednal o tak jednoznačnou záležitost, jak by poločasové skóre 2:0 mohlo naznačovat. Adrián González však z dobré pozice hlavičkoval nepřesně a Jonathas zase nedovedl vystřelit dostatečně prudce, aby brankáře Zubikaraie pořádně prověřil. Krátce po změně stran měl obzvláště blízko ke zdramatizování zápasu Adrián, jenže ani napodruhé osamocen ve vápně nedokázal vůbec trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Domácí tak přečkali horké chvilky a dotřetice udeřili z rychlého protiútoku. Carlos Vela tentokrát převzal míč od Martíneze na hranici pokutového území, jemně si jej postrčil a dokonal svůj hattrick povedenou křižnou ranou, která se ještě při cestě do brány otřela o tyč. A tak zatímco od počátku sezony mexický forvard skóroval pouze dvakrát, pod novým trenérským personálem rázem svou gólovou sbírku více než zdvojnásobil během jediného zápasu.

Sociedad sice stále není tím týmem, který naháněl španělské lize strach v letech minulých, ovšem stejně jako Moyes začíná své vykoupení z nedávných kritických měsíců navýsost slibně. Elche zůstává na sestupových příčkách.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

2:0, tohle David zvládne. Už se konečně nastartujeme!

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať Sociedad hezky stoupá tabulkou.

Tip: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra sociedad nic jineho nepripada v uvahu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele