27. kolo
15.03.2015 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Levante UD 2:0

Real Madrid zvítězil nad Levante 2:0 a příští El Clásico tak bude přímým soubojem o první místo. Tři body domácím zajistily dvě branky Garetha Balea v první půli. Los Blancos se drží pouze bod za vedoucí Barcelonou, Valencijští nadále okupují první nesestupovou pozici.

Stadion Santiaga Bernabéua se na úvod ponořil do ticha na památku nedávno zesnulého bývalého brankáře Realu Antonia Betancorta, na jehož počest si také všichni domácí fotbalisté navlékli černé pásky. Na místo legendárního brankáře z šedesátých let minulého století se proti Levante postavil překvapivě Keylor Navas, jenž si tak zahrál proti svému bývalému zaměstnavateli.

Real v prvních dvaceti minutách hry zcela dominoval a branka Levante se ocitla pod silnou palbou. Dával o sobě znát především aktivní Modrič, jenž se poprvé po zranění vrátil do základní sestavy. Hned ve čtvrté minutě zazvonila hostující tyč, když Benzema ve vápně Levante sklepl na Ronalda, a ten si mohl připsat už dvaačtyřicátou branku v sezóně. Nestalo se.

Zaslouženého vedení se tak domácí dočkali až v 18. minutě. Ronaldo to po přihrávce Benzemy nejprve zkoušel akrobaticky, jeho efektní nůžky ale k první brance utkání nevedly. Míč však z branky odhlavičkoval Ramis až ke Garethu Baleovi, jenž nekompromisně zakončil do odkryté branky - 1:0! Velšan neskóroval ani si nepřipsal asistenci v posledních osmi utkáních a vstřelenou branku si náležitě užíval.

Drtivý tlak Realu pokračoval. Ve 23. minutě se blízko gólu opět octl Ronaldo, ale jeho střelu zblokovala obrana Levante na roh a o pár minut později si po tvrdém centru Balea dal málem vlastní gól Simão, když podruhé v zápase balón orazítkoval brankovou konstrukci! Druhý gól přidal Bílý balet ve 40. minutě. Na začátku úspěšné akce bylo Modričovo vysunutí Carvajala, ten přihrávkou pod sebe přesně našel nabíhajícího Ronalda, jehož tvrdá rána se po teči Bale dostala až za záda zkoprnělého Diega Mariña - 2:0!

Po přestávce Real nepotřeboval držet tak vysoké tempo a spokojil se spíše s udržovací hrou. Přesto nabídl druhý poločas i několik zajímavých okamžiků. Jako třeba v 65. minutě, když centroval Ronaldo na Benzemu a francouzský útočník jakoby ledabyle zkoušel zakončit patičkou, nechybělo ale mnoho a míč skončil v bráně, místo toho už poněkolikáté zazvonila tyč a mezi tři tyče se nevešla ani jeho následná dorážka.

Ancelotti si byl dobře vědom důležitosti příštího zápasu a stáhl ze hry Isca a Modriče. Poslední slovo si nechal na závěr nastavění ještě Ronaldo, ale ani tentokrát centr z levé strany neproměnil na zadní tyči v gól. Neškodné Levante nemělo nárok a odneslo si ze zápasu čtrnáctou porážku v sezóně, myšlenky Realu se nyní mohou plně napnout k El Clásicu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us, insidespanishfootball.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0 Benzema

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Případná další ztráta Realu by při našem vítězství měla cenu zlata. Zisk Levante je však málo pravděpodobný,i když současná forma Realu může soupeře navnadit.

Reagovat
milan78

casilas carvajal pepe ramos (varane) marcelo kroos modric isco hernandez (bale) benzema ronaldo

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

Milan 78 asi upadl na hlavu .Ale nechme ho při tom.3:1

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
boryland

Reagovat
boryland

1:1....

Reagovat
smazaný uživatel

Dam ze srandy stovku na nulu :D ...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CR7

Reagovat
klvana

Co tady dělá to druhý video?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele