1. kolo
25.08.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Córdoba CF 2:0

Real Madrid zvládl první zápas sezóny a nad nováčkem z Córdoby zvítězil po brankách Benzemy a Ronalda 2:0. Francouzský kanonýr otevřel hlavou skóre ve 30. minutě po centru Kroose a konečný výsledek pečetil nádhernou ranou v nastavení Ronaldo. Real si spravil chuť po neúspěchu v Superpoháru, Córdoba i přes slušné bránění podle očekávání odjíždí ze Santiago Bernabéu s prázdnou.

Real na nováčka soutěže vlétl od první minuty a dával hostující obraně pořádně zabrat. Zajímavou standardní situaci si Bílý balet vytvořil už ve 3. minutě, jenže Baleův pokus zamířil vysoko nad a neujala se ani rána Marcela v 9. minutě. První tutovku zápasu si favorit utkání vytvořil v 19. minutě. Po nacvičeném signálu se do dobré příležitosti dostal Ronaldo, jehož pokus nadělal brankáři Córdoby Juanu Carlosovi pořádné potíže, ale nakonec hostující gólman akci ustál. První branka Realu v novém ročníku padla tedy až v 30. minutě a měl ji na svědomí Karim Benzema. Celá akce se zrodila po rohovém kopu jedné z letních posil Toniho Kroose, ve vápně si na míč počkal Benzema, jenž prudkou střelou zmrazil na čáře stojícího Carlose - 1:0!

Hráči Bílého baletu drželi otěže zápasu pevně v rukou a v euforii z vedoucího gólu svého soupeře přimkli na jeho polovině. I přes velkou dominanci na míči a velkou herní převahu domácích mohli však paradoxně udeřit hráči Córdoby. Psala se poslední minuta první půle, když si na rohový kop ve vápně Realu dobře naskočil aktivní Mike Havenaar, ten však nedokázal napodobit Benzemu a míč nasměroval metr vedle Casillasovy levé tyče! Pro bývalého útočníka Vitesse by to byl snový vstup do nového angažmá.

Druhý poločas začali lépe hosté, kteří cítili, že by ještě mohli utkání zdramatizovat. Ve 48. minutě se ve vápně domácích dostal k zakončení Pantič, ale Casillas byl na místě. Hráči Córdoby zvládali vysoké tempo hry, ale dlouho se nemohli dostat ke kloudnému zakončení. Zato hrozil Real. V 59. minutě se k vydařené ráně dostal James Rodríguez a Carlos musel vytáhnout bravurní zákrok, aby udržel naděje svého mužstva. Hostující kouč Ferrer nahradil v 67. minutě na hrotu unaveného Havenaara Xiscem a právě střídající útočník dopravil hned v 71. minutě míč za záda chybujícího Casillase, vzrušení však bylo zbytečné, neboť se zkušený Xisco nacházel v ofsajdu.

Real pak v pohodě kráčel za prvními třemi body v sezóně a nepouštěl Córdobu k žádným výraznějším akcím. Už se zdálo, že Ancelottiho výběr si připíše vítězství díky hubenému skóre, ale proti byl Cristiano Ronaldo, jenž v 90. minutě k radosti více než sedmdesátí tisíc fanoušků rozvlnil síť hostí podruhé. Po chybě córdobských obránců se k míči dostal Isco, který posunul balón na Ronalda a portugalský forvard znova ukázal, jak silný dynamit se skrývá v jeho pravačce. Přesná rána z dvaadvaceti metrů uzavřela skóre zápasu na 2:0 pro domácí.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, bbc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
PePiG7

4-0 2xCR7,Bale,Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady by mohl být i trojitý hcp

Reagovat
boryland

0:0.........

Reagovat
smazaný uživatel

Kanonáda 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamání, ale začátky jsou vždycky slabé.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Karim a 2x Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

Tady dá CR7 buď hattrick, nebo bude střídat pro drobný zranění... nebo oboje

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

Karim

Reagovat
shitcool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele