28. kolo
21.03.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Málaga CF 1:0

Výtečná domácí forma Raya Vallecana nebere konce. V osmadvacátém kole se o tom přesvědčila i Malaga, která z Madridu odjíždí s nepořízenou ve formě prohry 1:0. O jedinou branku utkání se postaral přesnou hlavičkou z první půle záložník Gael Kakuta. Hosté navíc závěr zápasu dohrávali v oslabení.

Francouzský ofenzivní křídelník, jenž v Rayu hostuje z londýnské Chelsea, se prosadil v průběhu úvodního poločasu a po zbytek utkání již domácí nepřipustili žádné větší komplikace, které by je mohly o nabyté vedení připravit. Situaci jim usnadnilo vyloučení Marcose Angeleriho, který postupně uviděl dvě žluté karty, a musel trávník opustit již čtvrthodinu před koncem.

Díky těsné výhře se Rayo posunulo znovu o něco blíže klíčové hranici čtyřiceti bodů, která v drtivé většině případů zajišťuje setrvání v nejvyšší ligové soutěži i pro další ročník. Vallecanu k jejímu dosažení schází pouhých pět bodů, což je s deseti koly do konce navýsost slibná pozice, abychom malý klub z madridského předměstí viděli v Primera División i čtvrtý rok po sobě. Malaga, která má ještě o devět bodů více, zůstává na sedmé příčce.

Hosté se mohli při vstupu do zápasu cítit sebevědomě, neboť v minulém kole si pohodlně poradili s Córdobou v poměru 2:0. Podle toho také vypadaly úvodní minuty, kdy útočník Juanmi prokličkoval až do pokutového území a připravil palebnou pozici pro Samú Castilleja. Brankář Cristian Álvarez si však s první pořádnou šancí před svou branou poradil na výbornou, zmenšil střelecký úhel a zvládl střelu zachytit.

Pak se ke slovu začali čím dál více dostávat i domácí. Nejprve si to z levého křídla namířil až k brance Tito, jehož rána se otřela o spoluhráče Raúla Baenu a skončila těsně vedle vzdálenější tyče. Rayo si tím alespoň ověřilo, že jeho sok je na levém kraji hřiště zranitelný, a právě odtamtud nakonec skórovalo.

Na začátku celé gólové akce Roberto Trashorras nalevo dobře zakombinoval s Albertem Buenem. Čerstvě sedmadvacetiletý historicky nejlepší střelec Vallecana si jistě chtěl gólově oslavit páteční narozeniny, ovšem tentokrát se spokojil s rolí asistenta. Po průniku do šestnáctky se Bueno rozhodl jemným obloučkem vybídnutou k zakončení na zadní tyči Kakutu, jenž navzdory své nevelké tělesné konstituci nezaváhal a překonal hlavou brankáře Kameniho.

Hned záhy přišel z pohledu domácích asi nejkritičtější moment utkání. Ricardo Horta totiž vpadl do pokutového území a předložil zprava míč nabíhajícímu Juanmimu, jenž jej hlavičkou sklepl pro Castilleja. Dvacetiletý mladíček však nedokázal své ráně dodat patřičnou razanci, a tak si brankář Álvarez mohl po relativně pohodlném zákroku oddychnout. Případný závěrečný tlak hostí vážně poznamenalo vyloučení Angeleriho za faul loktem na Buena, a tak si Rayo pohlídalo cenné domácí vítězství 1:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele