18. kolo
12.01.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Córdoba CF 0:1

Rayo Vallecano se do první desítky po tomto kole nepodívá, protože pondělní dohrávku nezvládlo. Prohrálo o jediný gól smolné utkání s Córdobou, která sice nebyla výrazně lepší, ale pomohla jí vlastní branka domácího obránce Abdoulayeho Ba.

Do první větší šance se dostal Lica, který hned z první vypálil těsně mimo tři tyče. Domácí byli i nadále aktivnější a častokrát jim chyběl jen krok, aby zakončili povedenou akci. Kakuta se pokoušel centrovat od postranní čáry, ale jeho pokus byl zablokován pozornou obranou. Za hosty se pokusil projít středem hřiště Gómez Moreno, který ale narazil na skvěle pozičně hrajícího Gaela Kakutu. Po faulu Jozabeda se hostům dostalo unikátní šance na rozehrávání volného přímého kopu. Zahrávající Bebe zvolil přímou střelu, která nadělala Toňovi potíže.

Rayo Vallecano se dostalo do vedení po dvaceti minutách, ale jeho radost netrvala příliš dlouho. Lica vstřelil gól poté, co obdržel přihrávku do vápna, kde se obtočil a pálil ke vzdálenější tyči. Jenže v době střely stál podle všeho v ofsajdu, takže gól nebyl uznán. Deset minut před koncem první půle našel Gael Kakuta Licu v pokutovém území. Lica tečoval balón z první a poslal ho jen těsně vedle tyče.

Právě ve chvílích, kdy nápor domácích dostupoval vrcholu, je zradila rozehrávka a následně Rayo inkasovalo. A to poměrně nešťastně. Nejprve Gael Kakuta ztratil míč ve středu hřiště, k míči se dostal Moreno a snažil se před bránou hledat nějakého spoluhráče. Toho sice nenašel, ale hosté přeci jen skórovali. Míč si totiž při pokusu o zneškodnění centru do vlastní brány srazil Abdoulaye Ba a Rayo prohrávalo 1:0.

Na úvod druhého poločasu se ve skvělém světle ukázal Gael Kakuta, který nejprve pálil mimo tři tyče, následně napálil ruku protihráče a domácí kopali standardní situaci z hranice velkého vápna. S tou ale naložili mizerně a brankář Carlos si poradil bez větších potíží. Dvacet pět minut před koncem zápasu zazněla branková konstrukce, když si agilní Moreno přehodil míč na levačku a poté obloukem vypálil. Po jeho ráně se ozvalo břevno!

O chvíli později se ze střední vzdálenosti zastřeloval dnes hodně aktivní Gael Kakuta, ale ani tentokrát mu nebylo přáno, protože jeho rána mířila těsně vedle tyče! Manucho se o chvíli později dostal s míčem do pokutového území, kde vypálil ke vzdálenější tyči, jenže těsně minul. Utkání uzavřel domácí Bueno, který se ve druhé minutě nastaveného času dostal k hlavičce v poměrně dobré vzdálenosti, ale mířil hodně vysoko nad. Rayo Vallecano je v tuto chvíli na pozici jedenácté, zatímco Córdoba si vylepšila reputaci a sídlí na sdílené patnácté příčce. Má sedmnáct bodů stejně jako Deportivo La Coruňa.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele