17. kolo
03.01.2015 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - UD Almería 1:2

Almería je od výměny kouče k nezastavení a nyní se o tom přesvědčila i jinak suverénní Malaga. V andaluském derby díky dvěma zásahům Tomera Hemeda totiž svěřenci Juana Ignácia Martíneze zvítězili na hřišti soupeře 2:1 a úspěšně se vzdalují od sestupových vod. První gól vstřelil Hemed pět minut před koncem první půle, po změně stran pak z penalty přidal druhý, jímž obnovil vedení po brance Samuela Garcíi.

Ve své premiéře na lavičce Almérie sice ještě Martínez neuspěl, ovšem od této vysoké porážky od Realu Madrid se již valila jen samá vítězství. Nejprve pohárový triumf nad Realem Betis, pak těsná výhra 1:0 s Celtou Vigo a nyní další cenný skalp ze stadionu Rosaleda. Vždyť Malaga dokázala sama pobírat tři body hned čtyřikrát za sebou, než v sobotu večer narazila.

Domácí přitom začali podle očekávání aktivně a přinutili brankáře Cuestu k prvnímu špičkovému zákroku hned po deseti minutách, kdy z hranice pokutového území pálil Sergi Darder. Juanmi pak po dobré práci Nordina Amrabata naneštěstí pro Malagu netrefil bránu. Až okolo půlhodiny hry se do zápasu dostali i hosté, když gólmana Kameniho nechal vyniknout Trujillo po Verzově centru. Osm minut nato však ani někdejší brankář Espanyolu neměl šanci zasáhnout, neboť z dalšího skvělého Verzova nákopu do šestnáctky vytěžil přesnou gólovou hlavičku zblízka nabíhající Tomer Hemed.

Ještě do poločasu mohl perfektně vrátit Malagu do hry Vitorino Antunes, jenže smolně z voleje trefil pouze brankovou konstrukci. Po změně stran se domácím zpočátku nedařilo navázat na tlak z první půle, a tak kouč Gracia sáhl ke dvojitému střídání. Příchod Luise Alberta s Ezequielem Rescaldanim zdánlivě začal brzy účinkovat - Malaga vypadala nebezpečněji a brzy se dokonce dočkala i vyrovnání. Samuel si perfektně zpracoval Antunesův centr na hrudi a neméně kvalitně vypálil křižnou ránu na zadní tyč, která kolem bezmocného Juliána jen prosvištěla.

Almería z dob Francisca Rodrígueze by se možná sesula do kolen, zato ta současná vypadá o poznání tvrději. Uplynulo sotva pár minut a Tomer Hemed sám vybojoval pokutový kop díky faulu Miguela Torrese. Nabídnutou příležitost navíc sám proměnil a zajistil Almérii cenné tři body. Jedinou kaňkou na jinak výtečném večeru je vyloučení Míchela Machada za zbytečné dvě žluté karty v závěrečné pětiminutovce.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele