11. kolo
08.11.2014 22:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - SD Eibar 2:1

Nováček z Eibaru znovu kousal od začátku až do konce, ovšem tentokrát nakonec přesto odchází s prázdnou. Domácí Malaga totiž překonala nepříznivý stav, který trval ještě v poločasové přestávce, a zvítězila 2:1. Vítěznou branku vstřelil dramaticky v poslední devadesáté minutě Nordin Amrabat z pokutového kopu.

Andaluský klub tak pokračuje ve skvělé fazoně, která má za následek hned pět ligových výher v řadě. Kromě Realu Madrid se momentálně takovouto sérií nemůže pyšnit nikdo jiný v celé Primera División a odráží to i ligová tabulka. Malaga se vyšvihla již na šestou příčku, a to s minimální ztrátou na čelo. Dokonce i vedoucí a suverénní Real Madrid je svěřencům Javiho Gracii vzdálen jen na šest bodů. Vše přitom po první půli vypadalo o poznání hůře, když chyba v defenzivě umožnila skórovat Arruabarrenovi. Po změně stran však domácí zabrali a brankami Juanmiho s Amrabatem si připsali zasloužené vítězství.

Úvod hry ovládli Andalusané. Juanmi i Arthur Boka marně pokoušeli své střelecké štěstí, a tak to byl nakonec Eibar, kdo nečekaně udeřil. Mikel Arruabarrena tři minuty před odchodem do šaten využil velké hrubky Miguela Torrese, jenž nedokázal odvrátit Capův centr z pravé strany lépe než soupeři k nohám, a zařídil tak, že bezmocný brankář Kameni musel lovit míč ze sítě.

Osm minut po změně stran už bylo na malažském stadionu o něco veseleji. Tentokrát trochu šťastného odrazu v šestnáctce využili domácí, když Iruretou vyražený míč po ráně Samúa spadl do cesty Juanmimu, pro nějž již nebyl problém uklidit jej napodruhé za záda hostujícího gólmana a vyrovnat na 1:1. Nabuzená Malaga pak vrhla všechny síly do útoku a díky Navasově hraní rukou ve vlastním pokutovém území si vybojovala penaltu i přesilovou hru, čehož zásluhou Amrabata ideálně využila a ukořistila další výhru v cestě za co nejrychlejší záchranou, potažmo kvalifikací do evropských pohárů. Eibar po této porážce zůstává ve středu tabulky na průběžném desátém místě.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 (poločas 0:2)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele