9. kolo
26.10.2014 12:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Málaga CF - Rayo Vallecano 4:0

Malaga deklasovala Rayo 4:0 a potvrdila vzestup formy. Los Boquerones zvítězili potřetí v řadě zásluhou branek Samuela, Dardera, Juanmiho a Amrabata. Madridští utrpěli nejtěžší porážku v sezóně především díky hrůzné první půli, obě mužstva však mohou být, co se týče tabulkového postavení, v klidu.

Domácí na svého soupeře vlétli a od první minuty bylo před Toňem pořádně rušno. Hned v první minutě se do vyložené šance dostal Castillejo, jenž už sice Toňa překonal, ale radost teprve devatenáctiletému útočníkovi zkazil pohotovým skluzem Amaya. O čtyři minuty později zahrozil Amrabat, avšak tentokrát skvěle zaúřadoval hostující brankář. Třetí velká šance domácích už ale přece jen vedla ke zdárnému konci. Psala se teprve šestá minuta, když Amrabat vyslal na zteč Samuela. Ten si ve vápně přehodil míč na silnější levačku a ukázkově zakončil - 1:0!

Malaga měla obrovskou převahu a míč létal kolem hostující branky každou chvíli. Podruhé se domácí fandové dočkali zasloužené branky ve 21. minutě. Nyní rozjeli Andalusané akci po své levé straně, Antunes vyslal milimetrovou přihrávku před bránu a nabíhající Sergi Darder ve skluzu zasunul míč za Toňova záda - 2:0! Po druhé brance tempo mírně opadlo a do hry se místy dostali i hráči Raya. Jejich akce však často zastavovaly nedovolené zákroky a jejich nejvýznamnějším počinem tak byla jen propagační střela Trashorrase, kterou Kameni bez potíží lapil.

Před koncem první půle přišel další tlak domácích, jež dopředu hnalo téměř dvaadvacet tisíc diváků. Rayo tento nápor opět nevydrželo a ve 45. minutě přišel pro ně nejspíš rozhodující gól do šatny. Po chybě ve středu hřiště šla Malaga do rychlého protiútoku, na jehož konci se po pasu Amrabata ocitl Juanmi. Jednadvacetiletý útočník si počínal jako zkušený mazák a lehkým obloučkem poslal svůj tým do vedení 3:0!

Definitivní konec jakýchkoli nadějí hostů na body přišel krátce po změně stran. Ve 48. minutě totiž Amaya stáhnul ve vápně Samuela a rozhodčí nemilosrdně nařídil pokutový kop. I přes pomalý rozběh si muž zápasu Nordin Amrabat s penaltou poradil - 4:0! Stejný hráč mohl svůj dnešní gólový účet zdvojnásobit o tři minuty později, zakončení z vápna se mu však hrubě nepovedlo.

S luxusním čtyřbrankovým rozdílem v kapse hráli Boquerones s obrovskou lehkostí, naproti tomu fotbalisté Raya už tlačili časomíru kupředu a doufali, že si v Malaze neuříznou ještě větší ostudu. Domácí se ocitli blízko pátému gólovému úspěchu v 68. minutě. To se k povedené střele z úhlu dostal aktivní Horta, míč však zásluhou Toňa skončil v zámezí. Zbytek utkání již proběhl plně v režii Andalusanů, kteří nepřipustili sebemenší zvrat. Malaga si připisuje zasloužené tři body za vítězství 4:0.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele