7. kolo
04.10.2014 22:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Granada CF 2:1

Malaga otočila zápas s Granadou a i v početní nevýhodě vyhrála 2:1. Hosté šli do vedení už v první minutě, domácí odpověděli až v druhém poločase a obrat dotáhli deset minut před koncem díky penaltě Antunese navzdory vyloučení Angeleriho. Malaga vyhrála podruhé v sezóně, naopak Granada zaznamenává třetí porážku v řadě.

Hostům skvěle vyšel úvod zápasu. Hned z prvního útoku se jim totiž podařilo skórovat. Piti si navedl míč na střed a prověřil pozornost brankáře Kameniho, ten však pouze vyrazil míč před sebe a bleskurychlý El Arabi doklepl míč do sítě - 0:1! Domácí s takovým průběhem očividně vůbec nepočítali a dlouho se v zápase hledali. Jejich první dobrá příležitost přišla až ve 23. minutě. Střela z otočky v podání Santa Cruze ale skončila zblokována jedním z obránců.

Malaga postupně převzala otěže utkání a Granada čekala na příležitost. Domácí ostřelovali branku Roberta, co to dalo, ale míč často končil u nohou obětavých obránců Granady. Jako střela Amrabata v 32. minutě. Celkově však v první půli mnoho k vidění nebylo, jelikož hru často kouskovaly fauly, za něž sudí Velasco udělil celkem čtyři žluté karty.

Po změně stran pokračoval více méně nezáživný fotbal, nervózní utkání ale nakonec rozčísla 60. minuta. Při své první ze dvou slepených šancí Santa Cruz napálil z úhlu jen gólmana Roberta. O necelou minutu později už ale mohl slavit. Po centru z levé strany v podání Antunese si do ideálního prostoru naběhl Juanmi, ten ale proti vyběhnutému Robertovi neuspěl a míč musel do brány klidit až Roque Santa Cruz - 1:1! Třiatřicetiletý paraguayský útočník vstřelil první branku v sezóně.

Další tvrdá rána pro domácí přišla v 72. minutě, kdy musel za záchrannou brzdu zatáhnout Angeleri, dostal druhou žlutou kartu a Malaga šla do deseti. Málokdo by si v té chvíli vsadil na vítězství domácích, Garciovi muži se ale nevzdali a dál bojovali o obrat. Granada nicméně cítila šanci na vítězství a začala více útočit. V 78. minutě však hosté neuhlídali rychlý brejk domácích a po trochu sporném výroku rozhodčího, jenž nejdříve ukázal směrem k rohovému praporku a poté po konzultaci s pomezním svůj verdikt změnil, kopala Malaga penaltu. Tu bez problémů proměnil Vitorino Antunes - 2:1!

Pro Granadu však ještě přišla velká příležitost na vyrovnání, když v 86. minutě napřáhl z jedenácti metrů Murillo. Gólman Kameni ale skvělým zákrokem zachránil domácím tři body. Malaga tak po velkém boji nakonec porazila Granadu 2:1 a posouvá se do horní poloviny tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele