22. kolo
07.02.2015 20:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Levante UD - Málaga CF 4:1

Levante dalo zapomenout na bídu z předchozích týdnů a měsíců, když na domácí půdě rozstřílela Malagu hned 4:1. Hlavním hrdinou zápasu se stal bezesporu domácí útočník David Barral jakožto autor hattricku, byť hned dva z jeho zásahů byly z pokutového kopu.

Valencijský celek přitom na ligové vítězství čekal předlouhých devět kol a ani tentokrát se utkání zpočátku nevyvíjelo vůbec slibně. Hostující Juanmi totiž poslal Malagu do vedení, ovšem to bylo ze strany svěřenců Javiho Gracii všechno. Andaluský klub tak po debaklu zůstává na vzdálenosti šesti bodů od příček zajišťujících kvalifikaci do evropských pohárů.

Jako první se střelecky pokoušel prosadit domácí Jordi Xumetra, avšak nepřesně. Nezáživný úvod zápasu pak oživila hrubka Nacha Camacha, díky níž ve čtyřiadvacáté minutě otevřel skóre Juanmi. Hostující útočník totiž vystihl zpětnou Camachovu přihrávku brankáři Mariňovi, pohodlně si bezmocného gólmana Levante obešel a zavěsil do odkryté brány.

Hned tři minuty nato však domácí vyrovnali, a to za poněkud kontroverzních okolností. David Barral se totiž na hranici pokutového území jal skácet teatrálně na zem po souboji se Sergiem Sánchezem a k nelibosti hostí rozhodčí odpískal volný přímý kop. Z něj pak sám faulovaný krásnou ranou překonal brankáře Kameniho, přestože si kamerunský gólman na míč sáhl.

Kameni pak musel předvést famózní zákrok při hlavičce Ucheho, kterou zvládl vytěsnit na břevno, ovšem stejně ještě do poločasu inkasoval z penalty, kterou si stejně jako v případě prvního gólu vybojoval i proměnil sám Barral. Tentokrát byl faulujícím hříšníkem Artur Boka, jenž se dle úsudku rozhodčího dopustil faulu ve vzdušném souboji s jednatřicetiletým útočníkem, a Barral následnou penaltu poslal neomylně do levého koutu branky. Hattrick pak byl záhy dokonán ve dvaašedesáté minutě, kdy Sánchez špatně odhadl svůj zákrok na Xumetru a zcela bez debat jej nešikovně srazil. Barral tentokrát zvolil pravou stranu a opět úspěšně - 3:1.

Dvanáct minut nato byly jakékoli naděje hostí dostat se zpět do zápasu definitivně u konce. Svůj první zásah v novém působišti si totiž připsala lednová posila Uche, jenž těžil z přízemního centru Toňa přímo do malého vápna, kde šlo míč snadno usměrnit za Kameniho záda. Pro hosty mohlo být v závěru ještě hůř, neboť Barral neměl ani po třech gólech stále dost, avšak v další dobré pozici vysoko přestřelil. Levante to však mrzet nemuselo, po výhře 4:1 přinejmenším dočasně poskočilo ze dna tabulky na první nesestupové sedmnácté místo.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat
9augi9

0:2...

Reagovat
smazaný uživatel

1 - 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele