38. kolo
23.05.2015 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Elche CF 0:0

Ligová sezona 2014/15 z pohledu Elche a Levante skončila neslavně, a to bezbrankovou remízou. Zvláště první jmenovaní přitom měli celou řadu skvělých příležitostí ke skórování, včetně pokutového kopu, jenže i v té chvíli zůstal gólman Diego Mariňo nepřekonán.

Hříšníkem zmíněného momentu se stal Aaron Ňíguez, ovšem spílat se mu s odstupem času příliš nebude. Elche totiž zakončilo letošní ligový ročník se ziskem jednačtyřiceti bodů na slušném třináctém místě, zatímco jejich poslední soupeř zůstal o jednu příčku níže s body sedmatřiceti. Oba celky si již zajistily záchranu v nejvyšší soutěži před posledním kolem a na tempu utkání se to skutečně projevilo.

Velkou ranou byla pro hosty absence jejich jednoznačně nejlepšího hráče sezony, brazilského útočníka Jonathase. Post hrotového útočníka místo něj obsadil Cristian Herrera. Na straně Levante se naopak útočník David Barral do hry právě včas vrátil a dost možná si v dresu valencijského klubu odbyl svou derniéru.

Domácí byli první, kdo si vytvořil brankovou příležitost, když kombinaci na levé straně hřiště zakončoval José Luis Morales, avšak přestřelil. Na opačné straně se záhy málem prosadil z Ňíguezova centru Víctor Rodríguez, jenže jeho rána z voleje ztroskotala na brankáři Mariňovi.

Po změně stran již hosté dominovali o poznání více a svou snahou si připravili půdu pod nohama k vytouženému prolomení skóre. V šestašedesáté minutě totiž Toňo stáhl Ňígueze a verdikt rozhodčího přidělil hostům výhodu pokutového kopu. Sám postižený však Mariňa nepřechytračil ani střelou do středu brány, kterou domácí gólman heroicky vychytal, a to včetně dorážky. Sedm minut nato se do další slibné šance dostal Herrera, jenže nakonec zamířil těsně vedle vzdálenější tyče.

V samotném závěru pak aktivní Herrera mohl přece jen rozhodnout v prospěch Elche a vystřelit svému týmu zasloužené vítězství, ovšem tváří v tvář výtečnému Mariňovi neuspěl ani tentokrát. Diváci tak ze stadionu Ciutat de Valencia odcházeli, aniž by byli svědky alespoň jednoho gólu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele