34. kolo
28.04.2015 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Córdoba CF 1:0

Córdoba prohrála i v úterý na hřišti Levante a s prohrou 1:0 takřka dozajista zpečetila své krátké působení ve španělské nejvyšší soutěži pouze pro letošní ročník. To Valencijský klub díky brance svého dvorního kanonýra Davida Barrala míří úspěšně za záchranou.

Levante se tak po dvou totožných výherních výsledcích (ten první byl minulý víkend proti Getafe) oddálilo od osmnáctého Deportiva La Coruňa na první sestupové příčce na vzdálenost šesti bodů, byť má nyní odehrán o zápas navíc oproti většině svých blízkých tabulkových konkurentů. Zato córdobští zůstávají pevně přilepení na dně ligové tabulky s jedenáctibodovou ztrátou na záchranu. To je již čtyři kola před koncem hotový polibek smrti a je jen otázkou času, když už odpadne i samotná matematická šance na udržení prvoligového statusu i pro další rok.

Do sestupového pekla přivedla Córdobu především příšerná forma v novém kalendářním roce. Andalusané totiž naposledy zvítězili dvanáctého ledna a od té doby již zvládli vybojovat pouhé další tři body. Proti Levante na stadionu Ciutat de Valencia přesto srdnatě bojovali a postarali se o vesměs vyrovnané měření sil, které narušil těsně před koncem první půle David Barral. Ten po šancích Juanfrana s Robertem Camarasou na druhý pokus dokázal tři minuty před koncem přece jen protrhnout bezbrankový stav.

Nejlepší střelec Levante si zvládnul potáhnout míč na kraji pokutového území, načež jej následně poslal svému parťákovi z útoku Víctoru Casadesúsovi, jenž jej bez váhání hned vrátil na zadní tyč, kam si Barral naběhl a zkušeně zavěsil centr do brány. Víc branek než zásah aktivního Barrala již ani nepadlo, neboť zaskočená Córdoba již po změně stran neměla na svého slavnějšího soka šanci jak patřičně zareagovat. Zápas tak skončil nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele