21. kolo
31.01.2015 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Elche CF 1:0

Ve velmi vyrovnaném utkání mezi Granadou a Elche rozhodla jediná branka Jhona Córdoby z 56. minuty. Při své obnovené premiéře před vlastními diváky tak nový kouč domácích Abel Resino slavil důležité záchranářské vítězství a jeho tým se odlepil ode dna tabulky. V závěru oslabené Elche naopak po dvanácté porážce v sezóně spadlo do pásma ohrožení.

Granada měla dobrý vstup do utkání. Hned z první akce mohli hráči El Graná otevřít skóre. Po výborné přihrávce pálil z velké blízkosti Jhon Córdoba, ale trefil jen připraveného gólmana Tytoně. Stejný hráč se pak v 7. minutě opět ocitl v nebezpečném prostoru, ale nevyužil zaváhání statických obránců Elche. Hosté se jen pomalu dostávali do hry a jejich první šance přišla ve 14. minutě. Álvarův pokus po pasu Aaróna ale bez větších potíží zneškodnil brankář Oier.

Oba soupeři byli po většinu první půle v defenzivním klinči a hře dominovaly mnohem více nepřesnosti, než fotbalová krása. Tuhý boj o každý míč narušil až tlak domácích před koncem prvního dějství. Do největší příležitosti se dostal Piti, jenž vyslal z poza vápna povedenou střelu, která jen těsně minula levou tyč Tytoňovy svatyně.

Ani po přestávce neutuchala na hřišti nepříliš záživná přetahovaná. O to více překvapila úspěšná akce Granady v 56. minutě. Na pravé straně pronikl za obránce Elche Piti, jenž naservíroval míč až před hostujícího gólmana. Ten nedokázal neposedný balón zkrotit a Jhon Córdoba mohl ve skluzu posunout míč do sítě - 1:0!

Dalším klíčovým okamžikem druhé půle bylo vyloučení Suáreze v 70. minutě. Šestadvacetiletý Uruguayec ostře zajel do soupeře a po zásluze viděl druhou žlutou kartu. Destičlenné Elche bylo pak v závěru více méně neškodné. Tempo hry výrazně upadlo a domácí kráčeli za prolomením smolné šňůry šestnácti zápasu bez vítězství. Těsně před koncem se ještě hostům zranil Pašalič, takže v závěru bylo na hřišti jen devět hráčů Elche. Granada si tedy hubené vítězství pohlídala a domácí tak mohou opět poznat, jak chutnají tři body

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele