28. kolo
20.03.2015 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Elche CF - Valencia CF 0:4

Spanilá jízda Valencie za Ligou mistrů pokračuje i osmadvacátým kolem. V páteční předehrávce totiž svěřenci kouče Nuna rozdrtili v lokálním derby Elche na jeho vlastní půdě v poměru 4:0 a pojistili si třetí místo v tabulce.

O góly hostí se postarali postupně André Gomes, Paco Alcácer, Enzo Roco, jenž si vstřelil vlastní gól, a debakl Elche dokonal Nicolás Otamendi. Pro jednadvacetiletého Alcácera šlo o sedmý zásah sezony a bude zajímavé sledovat, kolik jich ještě do jejího konce stihne přidat. Určitou motivací pro něj může být i opominutí v aktuální nominaci španělského národního týmu.

Valencijští prohráli v posledních devíti kolech pouze jedinkrát, což následně s Elche podle očekávání ještě vylepšili. Od počátku nebylo pochyb o tom, kdo si přijel pro všechny body, hned v úvodních minutách Otamendi zahodil dvě slibné šance. První hlavičku stopera Valencie chytil brankář Tytoń, druhý Argentincův pokus letěl jen vedle. Přesto to hosty dlouho mrzet nemuselo, neboť aktivní Pablo Piatti ještě do poločasu našel přesným centrem Sofiana Feghouliho, jehož rána se odrazila přímo k nohám Gomese, a záložník Valencie se zblízka nemýlil.

Po změně stran se autor úvodního gólu proměnil v nahrávače, když z pravé strany hřiště napálil do pokutového území jedovatý centr, který akrobaticky z několika metrů zavěsil do sítě Paco Alcácer. Pak se ke slovu dostal znovu Feghouli, jenž napoprvé ještě gólovou šanci neproměnil, avšak záhy vše odčinil. Díky dobrému průniku po pravém kraji hřiště se alžírský reprezentant mohl odhodlat k dalšímu vydařenému centru, který si domácí bek Roco ve skluzu nešťastně srazil do vlastní sítě.

Ve zbytku již rozhodnutého zápasu si několik šancí na zkorigování výsledku vypracovalo i Elche, ovšem žádnou z příležitostí se jim nakonec využít nepodařilo. Valencie naopak byla i nadále při chuti a vylepšila konečné skóre na čtyřgólový rozdíl, když v nastaveném čase naskočil na Piattiho rohový kop Otamendi a hlavičkou dokonal jasnou výhru hostí. Ti nyní drží na čtvrté Atlético Madrid čtyřbodový náskok, byť obhájce ligového titulu má stále zápas tohoto kola před sebou.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 v suchém triku

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie bez Negreda no nevim ...

Reagovat
smazaný uživatel

pěkněee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele