26. kolo
07.03.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Elche CF - UD Almería 1:0

Přímý souboj o záchranu zvládlo lépe Elche, které na svém stadionu porazilo Almérii těsně 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Víctor Rodríguez již v páté minutě. Domácí pak zahodili celou řadu slibných příležitostí a druhá trefa večera jim byla přísně odepřena rozhodčím kvůli údajnému faulu, přesto je nic z toho v konečném součtu mrzet nemusí, zaslouženou výhru slaví tak jako tak.

Ze strany Elche šlo o zasloužené vítězství po výtečném výkonu plném energie a kvality. Z posledních pěti ligových kol tak tento celek zvládl nasbírat již velmi slušných deset bodů a rázem se z přímého sestupového ohrožení vyšplhal až na čtrnáctou příčku. Almería naopak zůstává na prvním ze sestupových míst, bodová vzdálenost mezi oběma celky narostla po sobotě na šest bodů.

Lepší vstup do utkání přitom měli hosté. Ze svých útočných snah však nevytěžili ani pořádnou šanci, natožpak gól, a tak místo toho naopak inkasovali. Z prvního pořádného útoku Elche totiž hostující obranu nachytal Jonathas de Jesús, jasně nejvýraznější postava domácího celku nejen v tomto zápase, ale celé sezoně obecně. Brazilský šutér sebral míč na levé straně hřiště, pohrál si s obráncem Ximem Navarrem a po vydařené kličce poslal jemný oblouček směrem k Rodríguezovi, jenž pohodlně zblízka zavěsil na 1:0.

O rychlé vyrovnání se mohl postarat Tomer Hemed, jenže u Zongova kvalitního centru selhal. Minutu nato se málem tento omyl izraelského útočník Almérii vymstil. Aaron Ňíguez unikl po levém křídle, prorazil si cestu až do pokutového území a jal se pohotově střílet, ovšem Sebastian Dubarbier stihnul včas jeho ránu zablokovat. Odražený míč se však odrazil k Mariu Pasalicovi, jenž pro změnu ztroskotal na Navarrově bloku, který gólovou střelu odvrátil nad břevno.

Ještě stále v hektické první půli mohlo Elche žehrat na kruté rozhodnutí rozhodčího v případě Enza Roca, jehož hlavička po Fajrově rohovém kopu sice zapadla k radosti domácích do sítě, avšak bezprostředně poté se bujarý povyk změnil v rozčarování, neboť tento gól nebyl uznán pro domnělý faul čilského hráče na brankáře Juliána Cuestu. Almérii tento důležitý moment zdánlivě probral a ve zbytku utkání již byla Elche více než vyrovnaným soupeřem. Dubarbier však trefil pouze brankovou konstrukci a Corona ztroskotal na výtečném zákroku brankáře Tytoně. Žádný gól nepadl ani po změně stran, a tak Elche slaví důležitou výhru v cestě za záchranou.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele