32. kolo
20.04.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Real Sociedad 1:0

Elche se po posledních dvou ligových kolech může dýchat daleko lépe. Dokázalo totiž v obou případech ukořistit vítězství, a tak se zdárně posouvá tabulkou výše co nejdál od sestupového pásma. O jediný gól zápasu proti mátožnému Realu Sociedad se při výhře 1:0 postaral Jonathas de Jesús.

Brazilský útočník dokázal využít zaváhání Markela Bergary z osmnácté minuty a přehoupl se v individuálních statistikách do dvouciferného počtu vstřelených branek. Ve zbytku zápasu bylo patrné, kdo z týmů na hřišti má více motivace i chuti do hry, a tak se Elche vytáhlo na čtrnácté místo, kde s čtyřiatřiceti body drží náskok na sestup šesti bodů. Sociedad v posledních týdnech jako by předčasně zabalil - pouhé dva body z posledních čtyř kol dávají dohromady jen průběžné dvanácté místo.

Bylo to právě proti Elche, když si David Moyes odbyl ostrý domácí debut na lavičce baskického klubu. Tehdejší listopadové vítězství 3:0 bylo z říše pohádkových, ovšem tentokrát to již byl zcela jiný obrázek. Elche od počátku na vlastním stadionu udávalo tempo, ovšem na první šanci si muselo počkat až do osmnácté minuty. Ne že by to domácí muselo mrzet, neboť právě tehdy vstřelili gól. Bergara pod tlakem podklouzl a nechal se obrat o míč Jonathasem, jenž překonal brankáře Rulliho ráznou trefou na přední tyč.

Šestadvacetiletý Brazilec se tak v letošní sezoně postaral o více než třetinu všech branek svého týmu, a k tomu navíc stihnul přidat i šest asistencí. Pokud Elche dotáhne nadějně rozjetou sezonu do úspěšného konce, bude to především Jonathasova zásluha. Nutno však dodat, že celý domácí tým si ve zbytku první půle a poté i po změně stran počínal nadmíru energicky a držel Sociedad pevně na uzdě. O všem svědčí statistika, podle níž hosté dokázali trefit branku Elche pouze dvakrát za celý zápas.

Když už se po změně stran dělo něco, co zavánělo gólem, hrálo se zrovna na polovině Sociedadu. Aktivní Jonathas po jednom vyvedeném úniku předložil kvalitní centr Mariu Pasalićovi, jenže výsledná rána záložníka, hostujícího z londýnské Chelsea, zamířila vedle. Přesto výhra 1:0 Elche bohatě stačí k tomu, aby mohlo do zbytku sezony jít ve velmi dobrém rozpoložení, i když stále ještě vyhráno nemá.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele