19. kolo
18.01.2015 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Levante UD 1:0

Elche pokračuje v cestě vzhůru tabulkou díky těsné domácí výhře 1:0 nad Levante. O jedinou branku zápasu se postaral Jonathas de Jesús, jenž skóroval krátce poté, co uviděl červenou kartu David Navarro a Levante tak muselo valnou část utkání dohrávat v deseti. Oba týmy navíc zahodily své pokutové kopy.

Svěřenci Frana Escriby sice vstupovali do zápasu z průběžné poslední příčky, ale díky druhému vítězství v řadě se rázem vyšvihli na pozici šestnáctou. Levante naopak propadlo do sestupového pásma a na ligové vítězství čeká již sedm dlouhých kol.

Výraznou měrou se na utkání podepsalo rozhodnutí hlavního arbitra Carlose Velasca Carballa vyloučit Navarra hned po šesti minutách hry, kdy hostující obránce zasáhl Sergia Pelegrína do tváře při vzájemném souboji o míč. Z následného přímého kopu málem okamžitě poslal domácí do vedení Faycal Fajr, avšak Diego Mariňo v brance Levante dokázal ránu francouzského internacionála zneškodnit. Přesto se záhy přece jen musel natáhnout za svá záda pro míč, neboť na Jonathasovo zakončení hlavou po centru Aarona Ňígueze neměl nárok střelu letící na vzdálenější tyč zachytit.

Hned v devatenácté minutě navíc Elche dostalo jedinečnou příležitost potuplovat výtečně rozehrané klání, když rozhodčí sporně potrestali Loukase Vyntru za zákrok na Jonathase ve vlastním pokutovém území. Nabídnutou penaltu se při absenci obvyklého exekutora Davida Lombána jal kopat Fajr, jenž však ošklivě vyhořel na mrštném Mariňovi.

Navzdory početní nevýhodě hráči Levante srdnatě bojovali a ještě do přestávky mohli vyrovnat prostřednictvím Víctora Casadesúse, krátce po změně stran pak pro změnu výtečnou příležitost zahodil José Luis Morales. Ještě lepší šanci dostali svěřenci Lucase Alcaraze dvacet minut před koncem, když rozhodčí Velasco Carballo pro změnu namíchl zkoprnělé domácí svým rozhodnutím udělit pokutový kop za zákrok Damiana Suáreze na Casadesúse. Jenže stejně jako Mariňo na druhé straně dokázal vystihnout směr i brankář Tytoń, a tak se Rubén místo ve spasitele proměnil v hlavního viníka další prohry valencijského celku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ryzskej

0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele