22. kolo
06.02.2015 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - SD Eibar 2:0

Domácí Deportivo La Coruňa vyhrálo důležitý zápas proti favorizovanému Eibaru a v páteční předehrávce si připsalo cenné tři body. Ty mu zajistily trefy z druhé půle, kdy se prosadili Lucas a Ivan Cavaleiro.

Do první šance se dostalo Deportivo La Coruňa, které obdrželo míč poté, co Eibar nezvládl přímý volný kop. Z následného kontru ale nic nebylo, protože brankář Irureta včas vyběhl a míč zneškodnil. Centr se přes jednu lehkou hlavičku dostal k Borgesovi, který ale nenapodobil svůj skvělý debut a tentokrát jeho hlavička mířila vedle. O minutu později se k míči málem dostával Cuenca, ale jeho zakončení odklidila z cesty obrana soupeře.

O chvíli později se už za obranu dostával Piovaccari, jenže radost mu překazil vracející se Lopo, který pohotovým obranným skluzem zabránil svému sokovi ve skórování. Další Rierův pokus zablokoval svým tělem dobře postavený Ekiza. Po půlhodině hry se k míči dostal Juanfran, zpracoval si jej a rozhodl se vypálit, ale mířil těsně nad břevno. Jen o minutu později se k míči dostal opět Juanfran a znovu to mohlo být 1:0, ale Irureta jeho ránu pod břevno vytáhl mimo.

Deportivu se podařil vstup do druhého poločasu. Slavný celek zvýšil aktivitu a ke střele se málem dostali Borges a Riera, ale ani jeden z nich nedokázal usměrnit míč do brány. Podařilo se to až Lucasovi. Ten stál v pravý čas na tom správném místě, protože centrovaný míč ze strany brankář Irureta hrubě podcenil a pustil jej. Hned před ním stál Lucas Pérez, který balon pohotově dopravil do brány - 1:0 pro Deportivo.

Po hodině hry z levé strany přilétl do šestnáctky Eibaru vysoký centr, na který si naskakoval Riera. V zakončení ale nebyl přesný a selhal. Patnáct minut před koncem zápasu se k míči dostal Costa, ale jeho pokus za vápnem byl zablokován. O chvíli později Deportivo slavilo podruhé. A opět hosté trpěli díky vlastní chybě, protože malá domů na brankáře Iruretu byla vyloženě špatná a slabá. Toho využil Ivan Cavaleiro, který míč doběhl a silou překonal brankáře soupeřova týmu. Pak s míčem v klidu doběhl až do brány - 2:0.

Pět minut před koncem zápasu to z dálky zkusil Oriol Riera, jenže jeho pokus postrádal přesnost i razanci a soupeře neohrozil. O další akci se pokusil Piovaccari, ale jeho pokus ztroskotal na pozorném zásahu brankáře Fabricia. Ten musel být na pozoru také poté, co z dálky střílel Fernández, ale Fabricio svou úlohu zvládl dokonale a s jeho střelou si poradil. Tím uzavřel skóre zápasu. Deportivo je v tuto chvíli na jedenácté příčce, Eibar zatím stále osmý.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele