24. kolo
21.02.2015 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Córdoba CF - Valencia CF 1:2

Drama až do posledních minut bylo k vidění v sobotním klání Córdoby s hosty z Valencie. Netopýři sice vyhráli, ale stálo je to hodně úsilí. Córdoba podala velmi dobrý výkon, ale na body to nakonec nestačilo. Zatímco první poločas nepřinesl mnoho atraktivní podívané, druhý už byl mnohem lepší.

Pod dohledem arbitra Undiana Mallenca se do základní formace seřadili například Pablo Piatti, Rodrigo nebo Rodrigo de Paul. Na Alvara Negreda už nezbylo místo. Od prvních minut se do zápasu dostal také obránce José Luis Gayá, který díky skvělým výkonům zaujal několik nejlepších týmů v Evropě. Za Córdobu se od prvních minut dostali na hřiště Héldon, Bebe nebo Ghilas. Deset minut před koncem první půle se hosté dostali do vedení po brance Andrého Gomese. Domácí ale ve druhém poločasu srovnali gólem Nabila Ghilase. Deset minut před koncem zápasu se ale favoriti nadechl k útoku a výsledkem byl vedoucí gól Pabla Piattiho.

Domácí tým byl od začátku mírně aktivnější a například pokus Bebeho nebyl vůbec špatný. Po šesti minutách se pokoušel zakončovat záložník Andre Gomes, ale míč trefil jen kolenem. O pouhé dvě minuty později se do šance dostal Bebe, který se zdánlivě lehce zbavil protihráče a vypálil. Jeho tvrdá rána pravačkou byla velmi zajímavá, ale brankář Alves byl včas na místě a míč vyrazil.

Parejo centroval ke vzdálenější tyči, kde skákavý míč nadělal potíže domácím, ale míč včas odpálil Crespo. Po patnácti minutách se dlouhý pas dostal na Rodriga, který hlavičkoval. Nebyl ale přesný ani důrazný. Dalších patnáct minut tempo utkání polevilo a Valencia se snažila ukolébat svého soupeře. Střela Rodriga de Paula mířila sice zajímavě do brány, ale brankář Mikel Saizar si celou situaci včas pohlídal.

Ke konci poločasu se ale Valencia konečně ujala vedení. A byla to akce hodně pohledná. De Paul vyprodukoval perfektní pas k protější straně vápna. Tam si naběhl Andre Gomes a krásnou ranou odraženou o zem pokořil brankáře Saizara poprvé - Valencia vedla o jednu branku.

Deset minut po změně stran se do zajímavé šance dostal záložník Daniel Parejo. Ten se rozhodl nahrávat ještě pod sebe, ale na jeho vybídku nikdo nereagoval. Córdoba se snažila vstřelit vyrovnávací branku, ale jen těžko přecházela přes pozornou a dobře pracující zálohu soupeře. Dvacet minut před koncem se Fausto Rossi snažil najít některého ze svých spoluhráčů ve vápně a míč se nesl na hlavu Nabila Ghilase, ale jeho zakončení nebylo z nejpřesnějších. Patnáct minut před koncem zápasu Pablo Piatti při snaze o bránění podťal Heldona a ten se ochotně skácel k zemi. Sudí Undiano Mallenco nařídil pokutový kop a ten proměnil Ghilas.

Deset minut před koncem utkání se dostal střelec domácího týmu do dalšího zakončení, když mu míč sklepl Andone. Ghilas se ale tentokrát neprosadil. A brzy toho litoval. Pablo Piatti sice jednu penaltu zařídil, ale také se dokázal vykoupit. Právě on totiž rozhodl o třech bodech pro Netopýry. Balon mu připravil střídající Alvaro Negredo a i když Piatti netrefil míč ideálně, nakonec proskákal až do brány i přes snahu vyběhnuvšího brankáře Mikela Saizara. Valencia nakonec tři body udržela a nyní je na čtvrtém místě. Córdoba je stále poslední, i když předvedla poměrně solidní výkon.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele