22. kolo
08.02.2015 12:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Córdoba CF - UD Almería 1:2

Andaluské klání v přímém boji o sestup nakonec vyznělo lépe pro Almeríi, která dokázala zvítězit na půdě Córdoby 2:1. Domácí přitom vedli po brance Fedeho Cartabii, avšak dvě trefy Míchela Maceda v rychlém sledu zařídily obrat a klíčové tři body do ligové tabulky.

Almería díky dvěma výhrám za sebou rázně pokročila vstříc klidnému středu tabulky, nyní s dvaadvaceti body drží patnáctou příčku. Córdoba naopak třetí prohrou v řadě spadla na první sestupové osmnácté místo.

Svěřenci Juana Ignacia Martíneze se v zápase museli obejít bez svého nejlepšího střelce Tomera Hemeda, jehož vyřadil karetní trest. Do sestavy se naopak navrátil Thievy Bifouma, jenž stihl včas dorazit z Afrického poháru národů. A byl to právě reprezentant Konga, kdo na úvod utkání působil nejživějším dojmem, což podpořil v páté minutě vyvedenou přihrávkou pro Silvu, jako dělanou pro okamžitou ránu bez přípravy z hranice pokutového území. Brazilský ofenzivní hračička, jenž v Almeríi hostuje z londýnského Arsenalu, však se svou střelou na zadní tyč nepochodil kvůli špatné mušce.

Nečekaně tak udeřili doposud zakřiknutí hosté. V desáté minutě se totiž postavil k přímému kopu Fede Cartabia a kroucenou ranou levačkou trefil přesně místečko u přední tyče, kde míč zapadl do sítě. Deset minut nato dokonce mohla Córdoba vést o dvě branky, když Fede tentokrát poslal do šestnáctky míč z rohového kopu, avšak José Ángel Crespo trefil smolně pouze brankovou konstrukci. Hostující brankář Julián Cuesta pak zvládl vytěsnit i hlavičku Florína Andoneho a udržel svůj tým do poločasové přestávky na dostřel.

To se záhy ukázalo být navýsost důležité, protože po změně stran hosté přepnuli na vyšší výkonnostní stupeň a hned se radovali z gólu, když se trefil Soriano. Praporek pomezního rozhodčího však správně gólové oslavy rázně utnul. Almería se ani tím nenechala rozhodit a zanedlouho se kýženého vyrovnání dočkala. Wellington Silva potáhl míč kupředu a předložil jej na pravé straně nabíhajícímu Macedovi, jenž krásnou ranou pod břevno srovnal na 1:1. Zaskočení domácí se nestačili ani rozkoukat a najednou dokonce prohrávali. U zrodu druhé gólové akce byl znovu Silva, který s Coronou rozehrál rohový kop nakrátko a poslal jej opět na svého dvorního střelce Maceda, jenž zblízka hlavou zařídil rychlý obrat.

Córdoba se sice v závěru zmohla na územní tlak, avšak nic víc než pár střel zdálky a nesmělé penaltové výkřiky směrem k rozhodčímu si už vytvořit nestihla. Almería tak zvítězila 2:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
celeb

Pre Almeriu by to bola vyhra. Uvidime ako Cordoba vie hrat s nozom na krku v boji o LaLigu. Proti silnym superom to bolo zatial sympaticke, na to vsak doplatil aj Betis.

Tip 1:1

Reagovat
celeb

tak uz vieme, nie moc dobre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele