19. kolo
16.01.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Córdoba CF - SD Eibar 1:1

Córdoba nakonec jen remizovala v páteční předehrávce 19. kola nejvyšší španělské ligy s Eibarem 1:1. Domácí sice skvěle začali, když se Andone trefil již v první minutě po chybě obrany, ale hosté se nevzdali a dvacet minut před koncem utkání srovnal na konečných 1:1 čerstvě střídající Mikel Arruabarrena.

Córdoba do utkání s Eibarem přímo vlétla. Už po deseti vteřinách hry se míč po chybě hostující obrany dostal k Florianovi Andonemu, ten si jej v kombinaci hlavou vyměnil se spoluhráčem, jenž mu balon vrátil. Andone k němu měl sice o krok dále než obránci soupeře, ale ukázal vytrvalost a chuť, míč doběhl a propálil přízemní ranou brankáře Iruretu - 1:0.

Eibaru chvíli trvalo, než se z rychlého šoku vzpamatoval. Domácí naopak v poklidu kombinovali kolem pokutového území soupeře a ke střelám se odhodlávali jen velmi zřídka. Z větší vzdálenosti se odhodlal Fausto Rossi, jenže brankář Irureta se překvapit nenechal. Zhruba z 20 metrů pálil také Federico Cartabia, jenže ten minul bránu soupeře asi o pět metrů.

Do rány Saúla Berjóna se obětavě vložili hned dva bránící protihráči. Obrana Córdoby se dostala do problémů po půl hodině hry, když skvěle pálil Manu Del Moral. I s jeho zakončením si ale obrana soupeře poradila. Konec první půle již žádnou další zajímavou akci nepřinesl, takže na rozuzlení zápletky si diváci museli počkat.

Hned na úvod druhé půle reagoval Eibar na nepříznivý výsledek stažením Boriy Eqizy, jehož nahradil José Maria Anibarro. Hodně velké problémy pro domácí tým znamenala minuty sedmapadesátá. Druhou žlutou a následně logicky červenou kartu dostal Eduard Campabadal, který svého soupeře nešetrně stáhl k zemi.

Kuriózní moment nastal o minutu později, když do deseti šel také Eibar. Za likvidační faul dostal červenou kartu Piovaccari. Córdoba chtěla stůj co stůj udržet své vedení a unaveného Nabila Ghilas vystřídal čerstvý Gómez Moreno Abel. Ani jeho přítomnost ale změnu stavu nepřinesla. O to se pokoušel dvacet minut před koncem Federico Cartabia, který se dostal do šance ale brankář Irureta předvedl famózní zákrok. V další šanci se objevil zkušený Florin Andone, ale ani on svou další trefu dnes večer nezaznamenal. A tak se údělu skórovat ujali hosté.

Ve stejné době se na místo Del Morala postavil zkušený Mikel Arruabarrena. Ten se o pouhé tři minuty později stal hrdinou hostujících fanoušků, když si naběhl na přesný centr Saúla a hlavou vstřelil vyrovnávací branku - 1:1. Během posledních deseti minut se dvakrát pokoušel individuálně prosadit Federico Cartabia ale ani jednou netrefil bránu. V tuto chvíli je Córdoba na čtrnácté příčce, zatímco Eibar je v nekompletní tabulce La Ligy osmý.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím ,že book z tipáče otočí kurs.Na druhou stranu bych se nedivil ,kdyby byla 1,protože Eibar nějakým záhadným zpusobem získal v posledních 3 zápasech venku 7?? bodu u soupeřu ,kteří byli favorité.Sázkovky je za to asi milují.Jen tak pod čarou ,je odehráno 18 kol a Eibar se 6 krát neshodl s bookmakery .I takto se dá vydělat na chod klubu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele