37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Córdoba CF - Rayo Vallecano 1:2

Hráči Córdoby se při posledním domácím zápase před odchodem do druhé ligy vítězně nerozloučili. Podlehli Rayu 1:2 a musí skousnout třiadvacátou porážku v sezóně. V dresu madridských se trefili Baena a Embarba, jediným střelcem Córdoby byl Luso.

Zelenobílí nastoupili do zápasu odhodlaně, vysoko napadali rozehrávku Blesků a zdáli se být aktivnějším celkem. Jako v předchozích zápasech jim ale scházel klid v zakončen. Střela domácího Borjy Garcíi z 11. minuty byla sražena. Za Blesky se první střelou na bránu prezentoval v 18. minutě Aquino, gólman Saizar byl však na místě. Stejně jistě si už ale domácí brankář nepočínal o tři minuty později. Saizar neudržel v rukavicích Licův přízemní pokus a k odraženému balónu se dostal Baena. Ten se s ničím nerozpakoval a napálil míč do sítě - 0:1!

Hráči Córdoby tak museli jako ve většině zápasů znova dotahovat manko. To se jim mohlo podařit krátce po rozehrávce, jenže po přihrávce Andoneho skončila střela Fede Vica jen na tyči! Podobně nešťastně skončila i obrovská šance zelenobílých v závěru první půle. Domácí šli v situaci dva na jednoho, jenže jakoby se nenadálé šance zalekli a akce skončila jen sraženou střelou Andoneho a následným nepřesným pokusem Fidela.

Velkou šancí začal i druhý poločas, ovšem v podání hráčů Raya. Licá nacentroval před bránu Córdoby, kde se přes obránce prosadil Fedor, trefil však jen dobře postaveného Saizara. Vallecanos šli za pojišťující brankou, v 54. minutě se ale v další šanci neprosadil Insúa, který se vřítil do vápna domácích a zkusil to na přední tyč. Fantastický zákrok ale vytáhl gólman Saizar a kopal se rohový kop. Neproměněné příležitosti mohly hosty mrzet v 57. minutě. Po narychlo rozehraném rohovém kopu vykouzlil parádní ránu přes hlavu Luso. Svou přesností dokonale překvapil všechny hráče na hřišti i gólmana Toňa - 1:1!

Córdoba vrhla všechny síly do útoku ve snaze potěšit hrstku stále věrných fanoušků. Domácí se však nevyvarovali chyb a po jedné takové mohl v 64. minutě vrátit vedení hostům Aquino, bleskovou akci ale zastavil dalším dobrým zákrokem Saizar. Rayo se postupně dostávalo opět do hry a v závěrečné fázi zápasu znova diktovalo tempo utkání. Jejich aktivita byla oceněna vítěznou brankou v 78. minutě. To si za obranu domácích naběhl Embaraba, zasekávačkou se zbavil obránce a přesnou střelou na zadní tyč prostřelil Saizara - 1:2!

Domácí byli v závěru blízko remíze. V 85. minutě mohl skórovat hlavou střídající Serrano, místo toho však jen zazvonilo břevno. A v poslední šanci zápasu vychytal zcela osamoceného Héldona bravurním tygřím skokem Toňo. I bez Paco Jémeze na lavičce tak dokázalo Rayo znova zvítězit, nyní mají Blesky devětačtyřicet a drží sympatické desáté místo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele