33. kolo
24.04.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Córdoba CF - Athletic Bilbao 0:1

Dost možná finální ortel si nad sebou v páteční předehrávce podepsala Córdoba, která na domácí půdě podlehla Athleticu 1:0. O jediný gól zápasu se postaral záložník Beňat Etxebarria a baskický klub tak nadále směřuje za pozdním ukořistěním jedné z příček zajišťujících kvalifikaci do Evropské ligy.

Díky Beňatově parádní kroucené ráně z hranice pokutového území se Athletic posunul na totožný bodový zisk k sedmé Malaze, která drží sedmé a poslední pohárové místo. Andalusané však mají stále zápas k dobru. Córdoba naopak natáhla svou zoufalou šňůru zápasů bez vítězství na tragických patnáct zápasů, a tak pět kol před koncem ztrácí na záchranu propastných osm bodů. Nic jiného než zázrak již ligového nováčka neuchrání od návratu do Segunda División.

Oba celky do utkání naskočily po hlavě a jak hostující obránce Mikel San José, tak córdobský záložník Fede Cartabia se v úvodní čtvrthodině dostali k dalekonosným střeleckým pokusům, ovšem v obou případech nakonec vůbec netrefili branku. Portugalský křídelník Bebé pak málem dostal domácí do vedení krátce po odehrané půlhodině hry, jenže z ostrého úhlu nakonec ke smůle svého týmu napálil pouze břevno. Když na samotném konci první půle neuspěl proti brankáři Juanu Carlosovi ani s hlavičkovým pokusem Aritz Aduriz na opačné straně, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran stačily pouhé čtyři minuty k tomu, aby si Córdoba vytvořila svou vůbec největší šanci zápasu. Fidel však zblízka trestuhodně přestřelil a domácí záhy jeho omylu mohli litovat dvojnásob. Zbytečná ztráta míče ještě na vlastní polovině vyústila v rychlý útok Athleticu, kdy San José našel přesnou přihrávkou Beňata, jenž si míč zaseknul a prudkou ranou napálil míč do sítě dřív, než se Juan Carlos vůbec stačil vzpamatovat.

Córdoba pak vrhla všechny síly do útoku, jenže Gorka Iraizoz v brance celku z Bilbaa odolala i ranám Reného Krhina s Aleksandarem Pantićem. Athletic tak dokázal znovu po třech neúspěších znovu zvítězit a možná ještě letošní příšerně rozehranou sezonu zakončí relativním úspěchem.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele