25. kolo
02.03.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Elche CF 1:1

Po celý zápas byla domácí Celta Vigo lepším týmem, zaslouženě se brankou Michaela Krohn-Dehliho dostala do vedení, a přesto nakonec s Elche pouze remizovala 1:1. Dvě minuty před koncem totiž udeřil David Lombán z pokutového kopu po faulu střelce první branky na Víctora Rodrígueze a zajistil svému celku cenný bod v boji o záchranu.

Celta tak zůstává nadále ve středu tabulky, zatímco Elche se posunulo o další bod dále od sestupového pásma. Víc z pondělní dohrávky hosté vytřískat nemohli, zato galicijský celek musí být notně zklamán. Svěřenci trenéra Berrizza se totiž hned od počátku hnali za ziskem vedení a svého soupeře naopak k ničemu kloudnému nepouštěli. Aktivní pohyb Orellany s opakovaným zakončením Charlese však v první půli nestačily k tomu, aby se bezbrankové skóre měnilo. Nejprve čilský útočník hlavou minul, pak ztroskotal na brankáři Tytońovi. Hosté si připsali jen Suárezovu nepřesnou ránu z přímého kopu.

Těsně před uplynutím půlhodiny hry se do slibné šance po dobré přihrávce Nolita řítil do úniku Krohn-Dehli, avšak Tytoń obstál díky včasnému výběhu i tentokrát. Málem se pak před odchodem do šaten potvrdilo klišé ‚nedáš, dostaneš’, neboť Faycal Fajr v ojedinělé šanci mohl úplně klidně poslat Elche do vedení. Jelikož ale nakonec napálil svou ránu těsně vedle, panoval v poločase stále stejný stav 0:0.

I po změně stran to byli především domácí, kdo se snažil všemi dostupnými prostředky ujmout vedení, jenže ani Nolitovy nůžky, ani další rána po kombinaci Nolita s Krohn-Dehlim ne a ne výtečného Tytońe překonat. Přesto nakonec po hodině hry polský brankář přece jenom kapituloval. Jonny v tu chvíli vybídl Krohna-Dehliho dlouhým pasem k zakončení a dánský středopolař tentokrát přízemní ranou nezaváhal.

Slibnou šanci zvýšit vedení na 2:0 záhy promrhal Nolito a Tytońův večer plný zákroků poté pokračoval i lapenou Radojovou střelou. Dvě minuty před koncem tak přišel trest. Zrovna střelec dosavadního jediného gólu se rázem proměnil z hrdiny ve smolaře zápasu, když za svůj zákrok na Víctora Rodrígueze daroval Elche výhodu pokutového kopu. S tím si bez větších potíží poradil Lombán, a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1, byť v samotném závěru málem ještě strhnul vedení zpět na stranu domácích Nolito, ovšem těsně minul.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
cepinzcegamy

1:1, poločas 1:0

Reagovat
Robík

Poločas vyšel mi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele