2. kolo
24.08.2013 23:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Real Valladolid 2:1

Domácí Žlutá ponorka otočila vývoj zápasu s Realem Valladolid a před zraky vlastních diváků zvítězila 2:1. Hosté z Valladolidu se sice ujali již ve čtvrté minutě vedení, ale ještě do poločasu srovnal proměněnou penaltou Giovani dos Santos. Sedm minut před koncem vstřelil rozhodující branku Cani.

Na slavném stadionu El Madrigal se opět diváci dočkali Primera Division. Po jednoleté odmlce se mohli těšit na první ligu a doufali, že Žlutá ponorka zopakuje výhru z úvodního kola. A jejich miláčci to dokázali! Přestože nezačali nijak oslnivě, nakonec dvěma brankami otočili vývoj utkání a mohou slavit cenné tři body.

Hosté do utkání vlétli jako blesk z čistého nebe. Již po čtyřech minutách mohli slavit úvodní branku, protože po krásné kombinace pětice hráčů se míč dostal až k Javimu Guerrovi, který za obranou Villarrealu dobře věděl, co udělat. Tváří v tvář brankáři Asenjovi zachoval chladnou hlavu a svého soupeře překonal - 1:0 pro Valladolid.

Hosté se v tu chvíli stáhli do defenzívy a pečlivě bořili jeden útok domácího celku za druhým. Žlutá ponorka se snažila kombinačně překonat pozornou obranu svého soupeře, ale zatím jí to nevycházelo. Jako při akci Jonathana Pereiry, který se dostal do zakončení. Jeho ránu nejprve zablokoval stoper Rueda, pokus o přihrávku na volného spoluhráče obránci Valladolidu také zastavili.

Po půlhodině se - dle mínění domácích hráčů - jeden z hostujících obránců ve vápně dotkl míče rukou, ale sudí Jesús Gil nic podobného neviděl a nechal ve hře pokračovat. Brankáře Diega Marina se pokoušel překonal mladík Manuel Trigueros, ale jeho rána mířil přesně do prostoru, kde gólman hostí stál. Přesto se domácímu týmu podařilo srovnat ještě do poločasu.

Průnik do vápna musel na poslední chvíli hasit Gilberto Garcia, který ale svůj skluz načasoval velmi špatně a pro sudího Gila nebylo těžké rozhodnout - penaltový kop pro Villarreal. Odpovědnost na sebe vzal Giovani dos Santos a přesně proměnil - Villarreal srovnal na 1:1.

Druhá půle začala náporem Villarrealu, především Jonathan Pereira znamenal svou rychlostí pro Real Valladolid neustálé problémy. Giovani dos Santos se zranil už po dvou minutách a musel být vystřídán, na hřiště se dostal Jérémy Perbet. Špatně zahraný ofsajd systém se nemusel Žluté ponorce vyplatit, dokonce tři soupeřovi hráči se ocitli za defenzivní linií. Míč ale netečoval ani jeden z nich, a tak mohl Sergio Asenjo v klidu odkopávat.

Deset minut před koncem zápasu Perbet jen těsně nedosáhl na centr, mrzet jej to však příliš nemuselo. O pouhé tři minuty později se Villarreal přeci jen dočkal vedení. Cani se po chytré nahrávce u půlící čáry dostal až do vápna, kde neváhal a přesnou ranou prostřelil Diega Marina! Villarreal i díky jeho trefě může slavit cenné vítězství před vlastními fanoušky.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
HullCity

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele