31. kolo
30.03.2014 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Elche CF 1:1

Ani Villarreal dnes večer nedokázal naplno bodovat, s Elche si kupodivu připsal pouze bod. Žlutá ponorka tímto výsledkem nezměnila svou situaci a zaváhání Sevilly či Realu Sociedad zůstává nepotrestáno.

Je až s podivem, jak dobře se týmy ze spodních pater tabulky dokáží motivovat v utkáních proti favoritům. Přesto je to tak - dnešní duel mezi Villarrealem a Elche jasně dokázal, že ani favorit nemusí v La Lize znamenat to, co vítěz. Elche se dokonce dostalo do vedení, když míč do sítě z penaltového puntíku poslal Damián Suárez a Žlutá ponorka měla hodně co dělat, aby nakonec získala alespoň bod.

Večerní klání mezi domácím Villarrealem a hosty z Elche mnoho branek nepřineslo a ještě hůře na tom oba celky byly ve fázi přípravy akcí. Mnoho pohledných kombinací totiž diváci nezaregistrovali. V první z mála se objevil Jérémy Perbet, ale jeho zakončení po centru Caniho nezpůsobilo mnoho vzruchu. Perbet byl v úvodu zápasu hodně vidět a evidentně se snažil vymyslet způsob, jak nejrychleji dostat míč za záda brankáře Herrery, ale s přispěním hostující obrany se mu to dařilo stále méně.

Snad až po dvaceti minutách bez vyložené šance se Villarreal dostal k pořádnému zakončení a opět v něm byl hlavním protagonistou Perbet. Na přední tyči se mu ale zakončit nepodařilo a následně si kryl hlavu v dlaních. Na kopačkách měl velkou příležitost, ale prováhal a netrefil ideálně. Elche se dostávalo k zakončení akcí jen sporadicky, ale po půlhodině hry mu to vyšlo skvěle a brankář Sergio Asenjo musel kapitulovat. Po sérii rohových kopů byl ve vápně faulován obránce Botía, takže sudí Alberto Undiano Mallenco se nerozpakoval a pískal penaltu. K ní se postavil Damián Suárez a přesně kopnutou ranou uklidil míč do brány - 1:0.

Domácí Ponorce chvíli trvalo, než se vynořila, ale nakonec odcházeli hráči Villarrealu do šaten relativně spokojeni. Minutu před koncem první půle se totiž do zakončení prohnal Jonathan Pereira, který si načasoval sprint na nahrávku od Gómeze velice přesně a perfektně zakončil!

Elche najednou ztratilo luxusní vedení a muselo znovu do útoku. Snažil se o to Carlos Sánchez, který však mířil mimo. Stejně se vedlo také Gómezovi a nepochodil ani Cani. Ten sice výborně prošel mezi dvěma obránci soupeře, ale jeho rána pozbyla přesnosti i razance. Villarreal se přesto pokoušel skórovat dřív než jeho soupeř a zejména s Perbetem měla obrana hostí hodně co dělat. Perbetovi však často scházela větší podpora ze strany spoluhráčů, takže množství zdánlivých šancí spělo k předem stanovenému neúspěchu.

Až deset minut před vápnem se obraz hry opět trochu oživil a zejména Uche mohl skórovat. Ale i když se k němu dostala nahrávka do běhu, Uche si neporadil s obránci před sebou a míč napálil do nich. Ani další akce Ucheho nevedla ke gólu, protože místo střely tentokrát volil obtížné kličky a o míč byl připraven.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele