3. kolo
30.08.2013 23:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

UD Almería - Elche CF 2:2

Souboj s Elche CF v rámci 3. kole Primera Divisón znamenal pro UD Almería opakování již tradičního scénáře. Domácí v samém závěru nedokázali udržet nadějně rozehrané utkání a vlastními chybami se připravili o vítězství, zápas proto po remíze 2:2 skončil dělbou bodů.

Utkání rozehráli aktivněji domácí. V 9. minut minutě se prezentoval povedenou střelou z 35 metrů Soriano, brankář hostí Herrera ale jeho střelu vytěsnil na roh. O dvě minuty později se už však skóre měnilo. Obránce domácích Rafita našel dlouhým pasem za obranu hlavu Fernanda Soriana, jenž střelou k levé tyči překonal bezmocného Herreru - 1:0! Přestože měla Almería významnou územní převahu, ve 31. minutě udeřili hosté. Centr Fidela z levé strany odvrátil domácí obránce Dubarbier vysoko zdviženou rukou. Jasná penalta, kterou proměnil Edu Abacar - 1:1. Dubarbier navíc za svůj hloupý zákrok vyfasoval žlutou kartu.

Utkání se poté otevřelo, z čehož rezultovaly šance na obou stranách. Gól domácího Rodriho ze 41. minuty nebyl uznán pro postavení mimo hru. Ve 44. minutě zahrozilo na druhé straně Elche ze standardní situace, kdy po centru Albácara vychytal hlavičku Cora brankář domácích Esteban. Hned z protiútoku se však děly věci! A. Vidal napřáhl z hranice velkého vápna a jeho střelu zastavila ruka sedícího Cristiana Sapunaru, což znamenalo pokutový kop pro Almeríu. Verza nabídnutou šancí nepohrdl a střelou po zemi k pravé tyči poslal domácí do vedení 2:1.

Do druhého poločasu vstoupilo Elche s odhodláním. Jeho tlak však gólový úspěch nepřinesl. Hlavičku Sapunara i samostatný únik Cora zlikvidoval Esteban. V 63. minutě tak naskočila za hosty do hry letní posila z Juventusu, Richmond Boyakye, který se ihned stal hlavním motorem ofenzívy Elche.

V 67. minutě uštědřil svému týmu další ránu Sebastian Dubarbier, když na půlící čáře tvrdě zfauloval Boyakyeho a po zásluze viděl druhou žlutou kartu. Alemría se v deseti lidech stáhla a bránila vedení, z čehož vyplývaly šance hostí, přičemž nejaktivnější byl právě Ghaňan Boykaye.

Esteban držel Almeríu nad vodou až do čtvrté minuty nastavení. V poslední šanci zápasu nacentroval Carles Gil míč do pokutového území domácích, který převzal Coro a posunul jej na Boykayeho. Ten se s míčem otočil u značky pokutového kopu a střelou po zemi k levé tyči zajistil pro Elche remízu - 2:2!

Domácí tak ani napodruhé nedokázali na svém hřišti udržet v závěru dobrý výsledek a v tabulce mají po třech kolech stejně jako Elche 2 body.

Autor: Miroslav Ondrejka / marca.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

UD Almería 1:2 Elche CF

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele