30. kolo
26.03.2014 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Tvrdá rána pro Real, po El Clásicu prohrál i v Seville

Titulové ambice Realu Madrid utrpěly v posledních dnech pořádnou újmu na zdraví. Nejprve to byla nedělní ostře sledovaná domácí prohra s Barcelonou a nyní přišla i druhá ztráta všech bodů za sebou na hřišti Sevilly. O obrat a výhru 2:1 se po trefě Cristiana Ronalda postaral dvěma brankami kolumbijský útočník Carlos Bacca.

Vzhledem k tomu, že jak Barcelona, tak Atlético Madrid ve svých zápasech třicátého kola zvítězili, ztrácí najednou Real na první místo tři body. Situace na čele tabulky je tak stále velmi napínavá a proměnlivá nad očekávání. Vše přitom zpočátku vypadalo pro bílý balet dobře, když se brzy gólově prosadil Ronaldo. Nakonec však v závěru frustrovaný portugalský reprezentant podrobil kritice i svého spoluhráče Garetha Balea, jenž na Ronaldův úkor rozehrál v nastavení volný přímý kop a poslal jej vysoko nad branku.

První šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned ve třetí minutě pálil Bale razantně, ovšem příliš vysoko, a krátce poté zkoušel štěstí i Karim Benzema. Francouzský útočník následně z další dobré pozice netrefil hlavou míč mezi tři tyče, ovšem mrzet jej to dlouho nemuselo. Přímý kop Cristiana Ronalda ze čtrnácté minuty totiž i díky teči ve zdi skončil v síti za zády zamrzlého Beta.

Odpověď Sevilly přišla záhy. Na Reyesovu přihrávku si nasprintoval Bacca a prostřelil zblízka vybíhajícího Lópeze. To přinutilo Real znovu zabrat dopředu, tentokrát však Beto dokázal Ronaldovým ranám po standardních situacích odolávat. Nejblíže měl kapitán portugalské reprezentace k brance povedenou ranou, kterou Beto sotva vytěsnil na tyč, od níž míč pokračoval nebezpečně blízko k brankové čáře, kde jej gólman domácích definitivně lapil.

Dobrou šanci měl i Gareth Bale, jenž pronikl do vápna po pravé straně, a zblízka napálil Beta, ovšem nebylo mu přáno. Poločasová přestávka pro hosty nepřišla v dobrý čas, neboť jim narušila jasnou herní dominanci. Po změně stran totiž svěřenci Carla Ancelottiho nedokázali na zahozené šance pořádně navázat a naopak po osmnácti minutách inkasovali podruhé. Ivan Rakitić skvěle naložil s dlouhým nákopem, který zády k brance jemně přehodil z voleje přímo nad hlavu Pepeho. Po této elegantní kličce poslal chorvatský záložník perfektní kolmici na nabíhajícího Baccu, jenž brankovou příležitost na rozdíl od svých věhlasnějších protějšků proměnil.

Realu nakonec nepomohla k bodům ani převaha v počtu střel, rohových kopů či v držení míče. Rány Balea, Marcela i Xabiho Alonsa se nesetkaly s gólovou odezvou, a tak jediný vzruch v závěru zápasu vyvstal při zmíněném výbuchu Ronalda po Baleově špatně provedeném přímém kopu zpoza šestnáctky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi rana pro Real 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ale mám taký blbí pocit že real zase stratí body tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 bohužel

Reagovat
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

2:1.......Gameiro 2.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

a máte po titulu Real , hl. že tam máte 2. nejdražší hráče světa

Reagovat
smazaný uživatel

VELKÁ PARÁDA

Reagovat
Robík

Taky jsem věřil,že Sevilla to dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste s polu bude hrat Barcelona a Atletiko tak je to dobry

Reagovat
loki5

Ano ale ne v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Nee???Seš si jistej????

Reagovat
loki5

Nějak jsem žil v domění že už spolu hráli dvakrát. Ale byl to můj omyl sorry asi se mi to nějak spojilo se superpohárem na začátku sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Real je v tabulce tam kam vždy patřil

hlavně že všichni Barcu odepisovali a Real vynášeli do nebe že už má titul v kapse

ještě vypadne z LM a to teprve bude poprask

Ronaldo pak může přestoupit do čínské ligy aby byl hvězdou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty si slušně retardovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

od tebe to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

to zas bude keců že Sevile nadržoval sudí

navrhuji aby až příště bude hrát Real, tak aby neprohrál, ať píská ten zápas jejich tréner

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodci to posr*l v minulym zapase.. tento zapas byl o psychice... coz byl dusledek te nasimulovane penalty v zapase minulym

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem zvedavy co zas bude rikat Ronaldo, zas za to muze sudi?

Reagovat
loki5

Taky čekám na koho to svedou tentokrát.

Reagovat
smazaný uživatel

šílena deka po barce, co udělá zmanupulovaný zapas když hrajete za 3 dny s týmem který je ve formě jde vidět....jinak kra sevile o ničem bránili už 1:1 na šestnance....šlo vidět jak hráči realu nemají chuť bojovat s větrnýmy mlýny......bale má smůlu že dorazil z anglie tam se nepiská faul pokud se jde k míči rameny tělo na tělo (holt simul liga )......real předvedl sice nijaký výkon, ale stejně se mě zdá, že rozhodčí jsou ve španělsku jako policajti (jako že drží při sobě).....no nic uvdíme jak to celé dopadné.....snad budou hrát s čistou hlavou aspoń v LM

Reagovat
smazaný uživatel

aneb.. co udela jedna nasimulovana penalta s psychikou tymu a tento nezmar misto toho aby byl potrestanej tak si doklepava vesele goly do prazdny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele