38. kolo
18.05.2014 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Elche CF 3:1

Sevilla zvládla i poslední utkání v sezóně a na svém hřišti porazila Elche 3:1. Za domácí se dvěma góly blýsknul Iborra a jednu branku přidal také Jairo Sampeiro. Hosté dali korigující gól v druhé minutě nastavení zásluhou Boakyeho. Sevilla tak zakončí tento ročník na pátém místě, fotbalistům Elche porážka vadit nemusí, jelikož svou záchranu oslavili už v minulém kole.

Elche rozhodně nepřijelo na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána pouze bránit. Hra s otevřeným hledím proti vítězi Evropské ligy se ale hostům nevyplatila už v 16. minutě. Po rohovém kopu prodlužoval hlavou za sebe Fazio, k míči se ve skluzu dostal Coke a do prázdné branky zakončil bez nejmenších problémů Vicente Iborra - 1:0! Elche hrálo to, co mu jeho soupeř dovolil a v dalších minutách si Sevilla především hlídala jednobrankový náskok.

V 36. minutě se ale bohorovnost domácích hráčů mohla přetavit ve vyrovnávací gól. Hostující Fidel odcentroval do vápna Sevilly, kde vyzkoušel pozornost Javi Varase Flores, domácí brankář však předvedl výborný zákrok a zabránil vyrovnání. Na druhé straně pak mohl využít Iborra chybu gólmana Herrery, jemuž vypadl míč z náruče. Střelec první branky ale na míč těsně nedosáhl.

Po změně stran to byli opět domácí, kdo diktoval tempo hry. Už ve 49. minutě se dostal do vyložené šance Sampeiro, jeho pohotová dělovka z vápna ale letěla lehce nad. Poté přišly opět chvíle pro hosty. Nejprve musel Varas vykrýt pumelici Márqueze zpoza šestnáctky a nebezpečný byl rovněž následný rohový kop, po kterém vyslal nadějnou hlavičku Suárez. Skvělý Varas ale zaúřadoval na brankové čáře.

Gól tak v 61. minutě mohli slavit domácí. Rychlou akci začala na pravé straně Figueiras, jenž skvěle zatáhl míč do vápna Elche, kde našel Jaira Sampeira. Subtilní záložník předvedl perfektní zpracování a poté pravačkou píchnul míč pod padajícího Herreru - 2:0! Sevillu druhá branka nakopla a domácí fotbalisté se hnali za třetí změnou skóre. V 70. minutě se ve skvělé pozici ocitl Carlos Fernández, který ale zcela osamocen po přihrávce z pravé strany Herreru nepropálil.

Již o dvě minuty později se ale více než třicet tisíc fanoušků Sevilly mohlo radovat potřetí. Po přihraném pádu jednoho z hostujících hráčů se před Figueirasem otevřel obrovský prostor, míč pak putoval ke kopačkám José Antonio Reyese, jenž nádherným obloučkem našel za obranou Iborru a ten nekompromisně zakončil - 3:0! Sevilla tímto gólem zlomila odpor hostů a v poslední desetiminutovce se do dalších vyložených příležitostí dostali Rakitić a Samperio, ani jeden ale na brankáře Elche recept nenašel.

V samotném závěru pak zaznamenal čestný zásah do branky Sevilly Richmond Boakye. Ten se ve vápně domácích prosadil po přihrávce Rodriguese navzdory stínícímu obránci Sevilly a stanovil tak konečný výsledek zápasu na 3:1. Radost z vítězství nad Elche se v Seville slila s oslavami vítězství Evropské ligy i zisku páté příčky v tabulce. Po těžké sezóně tak mohou být Andalusané nadmíru spokojeni.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele