13. kolo
09.11.2013 16:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Real Madrid - Real Sociedad 5:1

Real Madrid suverénně ovládl domácí zápas s Realem Sociedad a hlavně díky hattricku Cristiana Ronalda zvítězil 5:1. O jasné výhře madridští rozhodli ještě do poločasu, v němž nastříleli hned čtyři branky.

Stejně jako minulý týden proti Seville i tentokrát Real předvedl ofenzivní smršť, která musela přítomné diváky řádně bavit. Dalším pojítkem mezi oběma zápasy byl hattrick Cristiana Ronalda. Portugalská superstar góly v 12., 27. a 76. minutě posunul své statistiky na číslo šestnáct. Šlo navíc o jeho devatenáctý ligový hattrick v dresu Realu a také šestatřicátý gól v letošním kalendářním roce. Ani v jedné z těchto zmiňovaných kategorií nemá Ronaldo přemožitele.

Aby toho nebylo málo, připravil adept na zisk Zlatého míče druhý gól zápasu pro Karima Benzemu. Útočné dvojici sekundovala i letní posila Gareth Bale, jenž asistoval u branku Khediry. Celkem tento hvězdný trojlístek, který Real stál na přestupovém trhu přes dvě stě milionů liber, byl na konci šestnácti z posledních sedmnácti gólů bílého baletu v posledních čtyřech zápasech. Jedinou výjimkou je již zmíněný Khedira.

Zatímco ofenziva madridského klubu válí, obranná činnost má stále výrazné mezery a ani tentokrát si nepřipsala čisté konto. V 61. minutě totiž kosmeticky zmírnil debakl hostů Antoine Griezmann, svěřenci Carla Ancelottiho tak mají z posledních sedmnácti zápasů pouhá tři čistá konta. Na bodovém zisku to však nic nemění, tříbodová ztráta na Barcelonu a ještě o bod méně na Atlético Madrid znovu vyvíjí tlak na oba vedoucí kluby v ligové tabulce.

Hned v sedmé minutě málem Cristiano Ronaldo otevřel skóre, když z dobrých třiadvaceti metrů trefil povedenou ránou břevno, ale dlouho jej to mrzet nemuselo. Benzema jej totiž pět minut nato našel v pokutovém území centrem zpoza šestnáctky a portugalský kanonýr z úhlu propálil bezmocného Brava. Oba aktéři si následně prohodili role a zařídili druhý pojišťovací zásah šest minut poté. Nadějný Griezmannův průnik skončil na špatné finální přihrávce a takřka z protiútoku poslal Ronaldo přesnou přihrávku Benzemovi, jenž přízemní ranou na zadní tyč znovu nechal Brava akorát vyzvednout míč ze své sítě.

Domácí však stále neměli dost a další góly brzy následovaly. Po ráně Ronalda se míč nešťastně odrazil do ruky Markela Bergary, což rozhodčí posoudil jako provinění proti pravidlům a nařídil pokutový kop. Přísně nařízenou penaltu Ronaldo suverénně proměnil ranou doprostřed branky. Když pak v 36. minutě připravil další gólovou šanci Gareth Bale pro Samiho Khediru a německý reprezentant nezaváhal, mohli se hosté jen modlit, ať už je jejich utrpení konec.

Ani po změně stran se obraz hry příliš neměnil. Madrid se nadále hnal za co největším vítězstvím, ovšem právě tehdy se trefil Sociedad. Povedenou kolmici Vely využil Griezmann beze zbytku a lobem zaskočil brankáře Lópeze. Na víc se však hosté nezmohli, naopak ještě zbyl čas na závěrečný gól utkání, který neobstaral nikdo jiný než Cristiano Ronaldo. Z přímého kopu zakroutil svým typickým způsobem míč přes zeď a Claudio Bravo mohl opět jen přihlížet, jak míč končí v jeho síti popáté a naštěstí také naposled.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
valloire

6-0

Reagovat
placa

Reagovat
valloire

no dobře,obrana nic moc a útok jsem podcenil....8-2

Reagovat
placa

no bohužel s naší obranou by to nebylo zas tak překvapení Ale vzpomeň si na poslední zápas na Anoetě, jsme mohli vyhrát tak 10:5 , na druhou stranu letos hrajeme o třídu hůř a vám tehdá už o nic nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Robík

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

4:2.

Reagovat
boryland

1:1......

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 goly Ronaldo a Griezmann:)

Reagovat
smazaný uživatel

Real jsou buzeranti nejlepší je barca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele