9. kolo
20.10.2013 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Real Betis - Elche CF 1:2

Mizérie Betisu Sevilla pokračuje! V podvečerním zápase Real Betis neporazil Elche ani tehdy, když dostal příležitost prakticky celý druhý poločas hrát s výhodou jednoho muže v poli. Hosty poslal do vedení Manu Del Moral, na něj navázal Fidel. Za mohutného nesouhlasného pískotu skóroval pouze Jorge Molina, který ale z branky nemohl mít tolik radosti - sevillský tým pokračuje v matných výkonech a klesá tabulkou.

Elche se v honbě za třemi body potýkalo s řadou problémů, od úvodu dávali domácí borci jasně najevo, že dnes hodlají zvítězit. Jejich reputace je totiž v sázce a jen málokdo by si chtěl rozhněvat vášnivé fanoušky sevillské. Jorge Molina táhl střelecké ambice směrem k brankáři Herrerovi, v gól ale svou první šanci přetavit nedokázal. Souboje plné nepřesností se odehrávaly povětšinou dost daleko od obou brankářů, takže stoprocentních gólových šancí jsme se dočkali až po půlhodině hry.

Nejprve se však pořádně žlutilo, speciálně domácí hráči museli být rozhodčím Carlosem Velascem Carballem často napomínáni. Důležitou byla především první žlutá karta pro Cismu, který dnes odehrál jen první půli. Když běžela třicátá minuta, Cisma a spol. sledovali skvěle sehranou akcí ofenzivnějších spoluhráčů, kterou zakončil nabíhající Manu Del Moral a poslal svůj celek do trochu překvapivého vedení!

Smrtící pětiminutovku hostí završil Fidel Chaves, který využil skvělé míčové techniky spoluhráče Ferrána Cora. Ten mu připravil míč takřka na zlatém podnose, když se zbavil dvou protihráčů, takže pro Fidela již překonání Guillerma Sary nebylo velkým problémem - 2:0.

Ještě do konce první půle si domácí hráči své příznivce alespoň částečně udobřili, když Salva Sevilla našel centrem hlavu spoluhráče Jorgeho Moliny a zkušený útočník umazal čisté konto brankáře Herrery.

Klíčová situace zavládla na hřišti dvě minuty po návratu hráčů ze šaten, když byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Domingo Cisma. Před domácími hráči se tak otevřela ideální příležitost k vyrovnání. Příležitost, které ale především díky skvělému hostujícímu brankáři Betis nedokázal využít. Po hodině hry a neustálém tlaku se před brankářem Herrerou zjevil opět útočící Molina, ale svůj střelecký úspěch z první půle zopakovat nedokázal. V následujících dvaceti minutách se brankář Herrera musel překonat ještě třikrát, aby zneškodnil šance Beticos.

Duel Moliny s Herrerou se opakoval také v poslední desetiminutovce, když si útočník Verdiblancos naběhl na centr Juanfrana a jen díky postavení brankáře nedokázal skórovat. A když se tři minuty před koncem neprosadil hostující žolík Sergio Mantecón, tři body ze zápasu mohly putovat do Elche.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
monty25

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele