23. kolo
08.02.2014 18:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Málaga CF 4:1

Rayo si překvapivě jednoduše poradilo s hosty z Malagy a po výhře 4:1 se tým z předměstí Madridu dotáhl na Valladolid. V dresu Vallecana řádil především Iago Falque, jenž si připsal první dvě přesné trefy v tomto ročníku. Malaga zaznamenala třetí venkovní porážku v řadě a ze svého aktuálního třináctého místa ještě nejspíš spadne.

Podle očekávání to byl na hřišti především tuhý boj a k vidění bylo mnoho nedovolených zákroků. Hra tak sice ztrácela plynulost, ale s přibývajícími minutami získávali domácí přece jen jistou územní převahu. Vallecanu nesmírně pomohly dvě slepené branky, které přišly před koncem první půlhodiny.

Nejprve se ve 26. minutě prezentoval nádherným sólem Iago Falque, jenž na pravé straně převzal přihrávku od Larriveye, obešel Antunese i Flávia a z osmi metrů parádně obstřelil brankáře Caballera - 1:0! Neuplynuly ani dvě minuty a Malagu čekala další pohroma. Tentokrát domácí zaútočili z levé strany, odkud se míč po několika nepřesnostech dostal až na kopačku domácího obránce Anaitze Arbilly, který šťastnou střelou z hranice pokutového území zvýšil už na 2:0 pro domácí!

Rayo zápasu dominovalo, zatímco hráči Malagy jen s obtížemi vstřebávali neočekávaný vývoj utkání. Před koncem první půle hosté srovnali krok, ale paradoxně právě tehdy dostali od svého soupeře třetí úder. Ve 44. minutě totiž hostující Sergio Sánchez fauloval ve vápně Larriveye a sudí Mateu nařídil pokutový kop a ke všemu ještě ukázal stoperu Malagy druhou žlutou kartu. Sám Larrivey poté penaltu bezpečně proměnil, a tak si Madridští nesli do kabin luxusní třígólový náskok.

Pro tým z Malagy, který hrál celý druhý poločas o deseti, bylo nesmírně obtížné něco se zápasem udělat. Přestože hosté přece jen v úvodu druhé půle opticky vyrovnali hru, v 63. minutě přišel definitivní konec jejich nadějí. Vallecanu se opět vyplatila spolupráce Larrivey-Falque, přičemž druhý jmenovaný si po patičce argentinského útočníka počínal ve vápně hostů jako dravá šelma a po průniku středem obrany Malagy vsítil čtvrtý gól svého mužstva - 4:0!

Utkání se poslední půlhodinu spíše dohrávalo. Za hosty v 71. minutě pouze snížil po přesném pasu Amrabata z pravé strany Jakovenko, ukrajinský záložník tak svůj debut v dresu Malagy ozdobil i vstřeleným gólem. Ten však na konečném vítězství Raya už nic nezměnil, Malaga si tedy z Madridu odváží nečekaně vysokou porážku 4:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele