22. kolo
01.02.2014 22:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Sevilla FC 3:2

Andaluské derby zvládla lépe Malaga, která hlavně díky dvěma brankám Dudy zvítězila nad Sevillou 3:2. Portugalský tvůrce hry otevřel skóre v první půli a v závěru dodal i druhý zásah, který zařídil všechny tři body pro celek Bernda Schustera. Sevilla navíc svého místního rivala nedokázala porazit již popáté v řadě.

Sobotní program tak shodou okolností nabídl dokonalé zrcadlové výsledky, jak postupně šly časově za sebou. Nejprve odpoledne Barcelona překvapivě podlehla na Nou Campu Valencii 2:3, následovaly dvě bezbrankové remízy a vše v noci ukončila výhra domácí Malagy právě 3:2. Přitom ještě patnáct minut před koncem vedli hosté 2:1 a nic dokonalému obratu skóre nenasvědčovalo.

Jako první se zkoušel prosadit hostující José Antonio Reyes, avšak ve čtrnácté minutě si na brankáře Caballera se svou ranou vně pokutového území nepřišel. To na druhé straně byli domácí o poznání efektivnější. Krátce po uplynutí půlhodiny hry se prosadil Duda z pokutového kopu, který rozhodčí nařídil po faulu Cokeho právě na Dudu.

Trenér Unai Emery byl s výkonem svého týmu očividně nespokojen a hned v poločase šáhl ke dvěma změnám v sestavě. Cokeho s Reyesem nahradili Diogo Figueiras a Kevin Gameiro a záhy se zdálo, že šlo o brilantní tah. Sevilla byla o poznání nebezpečnější a hned čtyři minuty po změně stran se prosadil Bacca přízemní ranou z levé strany a v 66. minutě dokonce Fazio poslal hosty do vedení. Vše začalo přímým kopem Ivana Rakitiće, jenž poslal míč přesně na hlavu naskakujícího stopera Sevilly.

Nakonec však ani tento obrat Seville k bodům nestačil. Po centru Péreze totiž jedenáct minut po Faziově brance vyrovnal na 2:2 Samú prudkou ranou do horního rohu branky a gólovou tečku pak sedm minut před koncem dodal Duda. Znovu asistoval aktivní Pérez, jehož pobídka z levé strany nebyla pro jeho portugalského spoluhráče již žádným problémem, aby zblízka zasunul míč do sítě. Malaga se tak vzdálila sestupovému pásmu, zatímco ambice Sevilly na dohnání čela tabulky nabraly zase o něco větší trhliny.

Autor: Martin Kantor / sportinglife.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

niekto vyhrá o gól

Reagovat
Laneey

musíme zabrat konečně , tip 1:2 ( Pawlowski - Marin, Bacca)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele