4. kolo
15.09.2013 19:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Málaga CF - Rayo Vallecano 5:0

Debut z říše snů prožil v dresu Malagy Mounir El Hamdaoui. Marocký reprezentant hattrickem potopil Rayo Vallecano v jednoznačném zápase s konečným výsledkem 5:0. Zapůjčení tohoto hrotového útočníka z Fiorentiny se tak Berndu Schusterovi začalo vyplácet již velmi brzy.

První ligová výhra pro Malagu, jeden z mnoha letošních debaklů pro Rayo. Tatam je nadšení z výhry v prvním kole, následné tři porážky v řadě táhnou madridský celek čím dál blíže sestupovému pásmu. Navíc při pohledu na skóre v Malaze je o to překvapivější, že držení míče vyšlo v procentech 67:33 ve prospěch hostů.

Malaga však nepotřebovala mít míč často na kopačkách k tomu, aby soupeře od samého začátku jasně ukáznila. Hned ve třetí minutě zkoušel pozornost brankáře Rubéna Pedro Morales napůl centrem, napůl střelou a i bezprostředně poté následoval před brankou Vallecana jeden závar za druhým. Nic z toho však zpočátku nebylo, a tak se mohli do překvapivého vedení dostat i hosté. Larrivey však přízemní centr Trashorrase nedokázal v rychlosti zblízka usměrnit do správného prostoru.

Zrovna když se misky vah začínaly přetáčet v prospěch Raya, vstřelili domácí první gól. Dlouhý nákop Angeleriho propadl až k Antunesovi, jenž z brankové čáry poslal centr na vzdálenější tyč, kde číhal El Hamdaoui a pohotovým volejem napálil míč do horního růžku branky. Ještě do přestávky marocký reprezentant po přihrávce Moralese vybídl ke skórování Portilla, jenž ve snadné příležitosti nezklamal.

Když pak hned čtyři minuty po přestávce Eliseu krásnou ranou na vzdálenější tyč zvýšil vedení Malagy na 3:0, nebylo o vítězi již nejmenších pochyb. Ve zbytku utkání si ještě dodal sebevědomí do dalších zápasů El Hamdaoui, když nejprve doklepl zblízka Moralesův centr a poté krásnou individuální akcí, kdy za sebou nechal hned tři obránce Raya, dokonal ranou na přední tyč svůj hattrick. Výhra 5:0 rázem posouvá Malagu do středu tabulky, zato Vallecano se skóre 4:12 okupuje šestnáctou příčku.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Málaga CF 1:1 Rayo Vallecano

Reagovat
AjaxFans

dobre mounir

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele