8. kolo
04.10.2013 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - CA Osasuna 0:1

Páteční předehrávka osmého kola se neobešla bez překvapení, neboť v Malaze dokázala zvítězit podceňovaná Osasuna 1:0. Pro celek z Pamplony šlo teprve o druhé ligové vítězství a důležitý krok k odpoutání se ze dna tabulky.

Hlavně první poločas byl ze strany hostů nadmíru vydařený, vůbec na nich nebylo poznat, že z prvních sedmi ligových zápasů prohráli hned šest. Série bez výhry na venkovních hřištích se v případě Osasuny táhla dokonce až do března tohoto roku. O jedinou branku se postaral právě v úvodní pětačtyřicetiminutovce Oriol Riera. Samotná výhra sice Osasunu nevystřelila až úplně mimo sestupové pásmo, ale se ziskem šesti bodů se alespoň vyrovnali hned čtveřici dalších konkurentů. Koneckonců na svého posledního soupeře nyní ztrácí pouze tři body, a to je Malaga desátá.

Po nevyvedeném úvodu sezony se zdálo, že Malaga pod vedením Bernda Schustera začíná nacházat půdu pod nohama a dokáže znovu úspěšně bodovat i po odchodech trenéra Pellegriniho a hráčů jako Joaquín, Isco či Demichelis. Šňůra pěti zápasů bez prohry naladila všechny fanoušky k očekávání další výhry proti doposud mizerné Osasuně. Hned od počátků však bylo viditelné, že domácí navrch nijak nemají. Ve druhé minutě poprvé vážně zahrozil Riera a brankář Caballero se hned musel ohánět.

De las Cuevas pak ještě se svou ranou neuspěl, ovšem v šestadvacáté minutě se přece jen prosadil aktivní Riera, jenž dorazil vlastní ránu za Caballerova záda. Hned tři minuty poté se již skóre málem měnilo znovu, když krátce po sobě pálili Armenteros a Sisi, domácí gólman se však v obou případech vytáhl a udržel naděje Malagy na vyrovnání. Další perfektní zákrok předvedl Caballero v třiatřicáté minutě po dalším pokusu Armenterose.

Bernd Schuster byl očividně nespokojen s hrou svého mužstva v první půli a hned o poločase provedl dvě hráčské změny. Přesto si domácí museli na první zajímavější šanci počkat až do šestašedesáté minuty, kdy pálil Santa Cruz, ovšem Fernández s přehledem zasáhl. V závěru již zoufalá Malaga zkoušela své štěstí při ráně Tissoneho, ale andaluskému klubu v pátečním zápase nic pořádně nefungovalo. Osasuna tak odjíždí domů s cennou výhrou 1:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Málaga CF 2:0 CA Osasuna

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ešte že som nedal na malagu hehe, osasuna hrála dnes výnimočne len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

sasci co tam predvadeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele