16. kolo
13.12.2013 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Levante UD - Elche CF 2:1

Domácí Levante otočilo utkání s Elche a ukončilo svou pětizápasovou sérii bez vítězství. Přestože se Elche ujalo vedení, díky dvěma brankám Davida Barrala odjíždí hosté z Valencie s prázdnou. Levante po šestnácti kolech nasbíralo už dvacet bodů a v neúplné tabulce okupuje desátou příčku, Elche se se sedmnácti body z dvanácté pozice nejspíš propadne.

Na kopačkách obou mužstev byla v úvodu utkání patrná velká nervozita. Diváci mohli vidět řadu nepřesností, které brzdily rozehrávku domácích i hostů. Vyrovnanou přetahovanou ukončila až ve 25. minutě standardní situace Elche. Fidel z přímého volného kopu z levé strany našel přesně hlavu Botíi, jenž přihrál nikým nehlídanému Cristianu Sapunaruovi a vytáhlý rumunský obránce neměl problém placírkou posunout svůj tým do vedení - 0:1!

V 34. minutě přišilo nezaviněné zranění domácího Babá Diawary, jehož musel nahradit zkušený David Barral. Střídání třicetiletého útočníka se v dalším průběhu zápasu ukázalo jako klíčové. Nejprve však byli ve 40. minutě blízko druhému gólu hráči hostujícího Elche. Fidel se po perfektně načasované přihrávce prohnal kolem bránících hráčů Levante a obloučkem se snažil překonat brankáře Navase. Ke smůle Elche však balón o centimetry minul levou tyč domácí branky.

Hned z následného protiútoku se ale domácí fandové mohli radovat. Pinto z levé strany vyslal centr do pokutového území hostí, kde se i přes tíseň dvou hráčů dokázal hlavou prosadit střídající David Barral - 1:1! Domácí tak gólem do šatny odmítli nepříznivý poločasový stav.

Druhá půle nabídla podobný obraz hry jako první. Spousta soubojů a nepřesností znemožňovala kloudnou rozehrávku, a tak hráči ohrožovali branku soupeře především ze standardních situací. Domácí předvedli povedenou akci v 61. minutě, kdy se k míči ve vápně hostů dostal Karabelas. Řecký obránce ale z bezprostřední blízkosti pouze prověřil reflexy gólmana Toňa. Zápas konečně dostal obrátky. Vzápětí totiž postupoval na brankáře Elche opět Karabelas, jehož ránu tentokrát vytáhl Toňo na břevno! Elche mohlo udeřit o dvě minuty později, když si prudký centr málem srazil do vlastní brány Vyntra.

Desetiminutovku plnou šancí zakončil ještě pokus hostujícího Boykayeho, který po rohovém kopu trestuhodně minul zívající branku Levante. Po neohrabaném úderu El Zhara pak musel v 75. minutě na nosítkách hřiště opustit střelec prvního gólu Sapunaru.

Po trochu hluchém úseku hry ale z ničeho nic předvedli vydařenou útočnou akci opět domácí. V 81. minutě Rubén García skvěle našel na pravé straně Pedro Ríose, jenž z první vyslal dobrý centr do vápna hostů. Tam si skvěle počínal nabíhající David Barral, který z bezprostřední blízkosti nedal Toňovi šanci - 2:1!

Druhá branka Davida Barrala znamenala obrat Levante a nakonec i vítězství domácího celku, jelikož se hostům do konce druhé půle svatyni domácích ohrozit nepodařilo. I přes pětiminutové nastavení tak Valencijští své hubené vítězství uhájili a po více než měsíci si opět připisují plný počet bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele