13. kolo
08.11.2013 22:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Málaga CF 3:1

Youssef El-Arabi porazil Malagu 3:1. I tak by se dal nazvat duel, v němž si Granada na domácím hřišti poradila s hosty z Málagy. Hattrickem se za Granadu totiž blýsknul právě marocký útočník, který měl lví podíl na druhém vítězství svého klubu v řadě. Domácí rázně nakročili do vyšších pater La Ligy, Málaga se naopak propadla hlouběji do spodní poloviny tabulky.

Utkání začalo z obou stran opatrně. Vyložených šancí se diváci příliš nedočkali, dominovaly spíše obrany. Za zmínku tak stojí snad jen hlavička El-Arabiho, jenž si v 10. minutě dobře počíhal na centr Buonanotteho, ale v dobré příležitosti branku minul. Domácí sice měli územní převahu, ale k zajímavým příležitostem ji dobře bránící Málaga nepouštěla. Byli to naopak hosté, kdo byl po půlhodině hry blíže skórování. Samuel Sánchez se nečekaně vynořil za zády domácích beků, ale branku v zajímavé pozici minul. Gól do sítě Málagy měl na kopačce v závěru poločasu ještě Foulquier, z oblasti pokutového kopu ale branku rovněž netrefil.

Po bezbrankovém prvním poločasu by si na gólovou přestřelku nevsadil asi nikdo. Brankové hody však začaly záhy po rozehrání druhých pětačtyřiceti minut. Aktivní pressing se domácím vyplatil už ve 49. minutě, kdy Fran Rico vypíchl míč Angelerimu a prchal sám na brankáře Caballera, jenž střelu Rica ještě vyrazil, na dorážejícího El-Arabiho byl však už krátký. Maročan tak začal svůj hvězdný večer, když poslal svůj tým do vedení 1:0!

Málaga rozhodně nesložila zbraně a ihned po obdrženém gólu dostala svého soupeře pod tlak. V 54. minutě si musel brankář Roberto připadat jako na střelnici, domácí beci nechali totiž volné pole střeleckým pokusům hostí, čehož využil tvrdou ranou z hranice pokutového území Antunes. Roberto jeho střelu s obtížemi vyrazil a k dorážce se dostal Sergi Darder, ani ten ale gólmana Granady nepřekonal, a tak musel do branky míč doklepnout až střídající Juanmi, který svému týmu zařídil vyrovnání po pouhých šedesáti vteřinách strávených na hřišti - 1:1!

Domácím ale remízový stav nevyhovoval a už 59. minutě si vzali vedení zpět. Zmatku v obraně Málagy využil Brahimi, který předložil perfektní přihrávku El-Arabimu a marocký forvrad s přehledem překonal Caballera - 2:1! A byla to znova alžírsko-marocká spolupráce, která přinesla Granadě v 77. minutě vytoužený pojišťovací gól. Brahimi převzal na levé straně balón a nikým neatakovaný postupoval do obrany hostí, od které dostal dostatek času se rozhlédnout a najít přesným pasem nikým nehlídaného El-Arabiho. Dost naivní bránění Málagy tak vyústilo v hattrick domácího útočníka - 3:1!

Málaga se už do konce zápasu na nic nevzmohla, a tak si Granada s přehledem pohlídala dvoubrankový náskok.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele