27. kolo
09.03.2014 12:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Espanyol suverénně přehrál Elche a zvítězil 3:1

Další úspěšné vystoupení na domácí půdě předvedl barcelonský Espanyol, který porazil s přehledem nováčka z Elcha 3:1. Hned po dvou minutách hry poslal domácí do vedení David López, ještě do poločasu přidal pojistku Colotto a krátce po změně stran definitivně pohřbil naděje hostů Pizzi. Fuentesův vlastní gól v závěru již na dělbě bodů nic nezměnil.

Výhra pro Espanyol znamená, že může zapomenout na jakékoli záchranářské obavy a místo toho usilovat dokonce o možnou kvalifikaci do evropských pohárů pro příští sezonu. Za šestým Sociedadem zaostávají Katalánci o sedm bodů. To Elche nadále zůstává v těsném kontaktu se sestupujícími, stále s pouhým tříbodovým náskokem.

Na první gól nemuseli fanoušci přítomní na stadionu Cornella El Prat čekat ani dvě minuty. Z rohového kopu po zablokované střele Sergia Garcíi se prosadil díky přesnému Simaově centru hlavou López, jenž nikým nehlídán překonal bezmocného Herreru. Hned o minutu později se málem dočkal své branky i aktivní García, ovšem jeho přízemní ránu Herrera tentokráte lapil a z dorážky Sánchez trefil pouze boční síť.

Manu Herrera byl rozhodně od počátku v permanenci a držel svými zákroky Elche nad vodou. Nakonec i on však musel podruhé kapitulovat, když po dalším Simaově přesném nákopu do šestnáctky uklidil placírkou míč do sítě Colotto. V poločase tak mohl být Javier Aguirre maximálně spokojen, Espanyo vedl pohodlně 2:0. Vše se mohlo změnit krátce po změně stran, kdy se hosté dovolávali odpískání pokutového kopu, jenže rozhodčí upadnutí Cora po zákroku Morena nevyhodnotil jako faul.

Nedlouho poté se potřetí v zápase prosadili domácí. Tentokrát u toho byl Pizzi, jehož ránu tečoval nešťastně stoper Botía a Herrera byl znovu bez šance. Utkání se už následně jen nuceně dohrávalo, o výhře Espanyolu nebylo sebemenších pochyb. Přesto došlo ještě na jednu branku, a to zásluhou domácího Fuentese. Ten se dvě minuty před koncem základní hrací doby pokoušel zabránit Corovi, aby se dostal k míči na zadní tyči, jenže trefil míč tak smolně, že zapadl do jeho vlastní branky. Ani to však nic neubralo na suverénním vítězství Espanyolu, který tak stylově odehrál své jubilejní sté utkání na vlastním stadionu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele