12. kolo
04.11.2013 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Villarreal CF 0:1

Ikechukwu Uche v samotném závěru zařídil Villarrealu výhru na půdě Elche 1:0. Hosté se tak otřepali z nedávné prohry proti Getafe a udrželi si i nadále čtvrté místo v ligové tabulce jen a jen pro sebe. To Elche si připsalo pátou letošní prohru a zůstává na třinácté příčce.

Oba celky měly vstup do zápasu pozvolný. Jako první zahrozili hosté skrze střelu Hernána Péreze, ovšem mezi tři tyče míč nezamířil. K útočníkovi Villerrealu se posléze přidal Uche, ale jeho prudká rána rovněž pouze zaplavala mimo branku. Na druhé straně padla první střela večera až po úvodní dvacetiminutovce, ovšem o to nebezpečnější byla. Gil totiž poslal perfektní centr na hlavu del Morala, jenž měl rozhodně skórovat. Jeho hlavička však skončila pouze na břevně, hosté v tu chvíli mohli děkovat všem svatým.

Rozdováděné Elche těžilo z momentu překvapení a testovalo pozornost obrany Žluté ponorky i při dvou rozích Suáreze. První zablokoval Uche, druhý zvládnul sebrat do náruče Sergio Asenjo, a tak se konec první půle nezadržitelně blížil, přestože k prolomení skóre stále nedošlo. Ani dalekonosná rána Caniho, ani Gasparův pokus se také neujaly, a tak do kabin šly oba týmy smírně.

Na počátku druhé půle přišla pro hosty citelná rána v podobě zranění nejlepšího střelce Giovaniho dos Santose. Přesto však i se střídajícím Pereirou po většinu poločasu ovládali hru a měli k vstřelení branky blíže. Znovu své štěstí pokoušel Gaspar, ale na brankáře Herreru si nepřišel ani napodruhé. Po hodině hry nabralo utkání na otáčkách a šance přicházely na obou stranách. Faul na Ucheho mohl z přímého kopu potrestat Trigueros, jenže jeho pobídku nedokázal doklepnout Bruno Soriano, byť z dobré pozice vůbec hlavou nemířil špatně. Herrera však předvedl druhý famózní zákrok večera a držel Elche nad vodou.

V poslední minutě zápasu se ale hosté přece jen dočkali. Centr Pereiry si přivlastnil nikdo jiný než aktivní nigerijský útočník Uche a z pravé strany nekompromisně propálil vše, co mu mohlo stát v cestě za vítězným gólem. Na jeho třetí zásah sezony již domácí odpovědět nedokázali, a tak Villarreal zvítězil 1:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele