22. kolo
02.02.2014 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Elche CF - UD Almería 1:0

Nadmíru důležité vítězství vybojovali v úvodním utkání nedělního programu Primera División fotbalisté Elche, kteří doma porazili Almérii nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Posunuli se tak od sestupových příček na vzdálenost čtyř bodů.

K výhře svěřencům Frana Escriby nakonec stačil poněkud šťastný zásah Cristiana Herrery těsně před uplynutím hodiny hry. Navzdory velkému tlaku hostů v závěru zápasu a zvláště nastavení se již konečné skóre neměnilo, jedinou ztrátou tak pro Elche je vyloučení Damiana Suáreze za dvě žluté karty. Zatímco Elche se posunulo rázem na opticky líbivou patnáctou pozici, Almería naopak vystřídala svého soupeře na pozici prvního nesestupujícího týmu.

Co se týče tvorby šancí, byli domácí jasně dominantní, zvláště v první půli. Brzkou příležitost spálil Manu del Moral, když přímo před brankou jen těsně nedosáhl na přímý kop Edú Albácara. Poté si na brankáři Estebanovi vylámal zuby Herrera, jenž tak nevyužil svůj nájezd tváří v tvář gólmanu Almeríe. Po půlhodině hry se ve skvělé šanci ocitl David Lombán, jenže ani nikým neatakován nedokázal usměrnit svou hlavičku pod břevno. Když se pak ani z přímého kopu těsně před koncem poločasu neprosadil Albácar kvůli dalšímu dobrému zákroku Estabana, šly oba celky do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se nejprve zkoušel přes Toňa prosadit z úhlu Zongo, ovšem neúspěšně. Na druhé straně se ještě Del Moral z hranice pokutového území těsně netrefil, ale čtvrthodinu po začátku druhého poločasu se domácí přece jen ujali vedení. Esteban vyboxoval centr pouze k Herrerovi, jehož pokus o volej se ošklivě nevyvedl a míč tak skončil u Javiho Márqueze. Ten poslal míč znovu do ohně, kde se tečoval o nohu Herrery přímo do rohu branky. Z nešťastníka se tak rázem stal střelec klíčové branky.

Šance hostů na vyrovnání přišly záhy, asi největší z nich zahodili sedm minut po Herrerově zásahu. Ránu Heldera Barbosy skrze pokutové území však nedokázali ani Soriano, ani Trujillo usměrnit do sítě, a tak se hosté svého gólu nedočkali. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení Suáreze, jenž v 89. minutě uviděl za ošklivý zákrok druhou žlutou kartu.

Autor: Martin Kantor / sportinglife.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele