20. kolo
18.01.2014 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Rayo Vallecano 2:0

Elche dokázalo porazit hostující Rayo Vallecano o dvě branky, přičemž k té první mu pomohlo vyloučení hostujícího Josého Baeny. I díky početní výhodě pak mohlo navýšit skóre a v klidu dohrát zápas. Díky třem bodům se Elche posouvá na patnáctou příčku, Rayo zůstává v pásmu sestupu na příčce předposlední.

Úvodní patnáctiminutovka možná akcemi nehýřila, ale poté se s nimi v rámci dalších pěti minut doslova roztrhl pytel. Nejprve dobře postavený Cristian Herrera mohl pálit na Rubénovu bránu zcela osamocen, na opačné straně se po dlouhém výhozu zmiňovaného brankáře dostal do zakončení Viera. Střela hostujícího záložníka však nakonec zamířila těsně vedle tří tyčí. Nicméně, šancí dále přibývalo a po sporném momentu v pokutovém území Raya se sudí Pedro Pérez Montero rozhodl nařídit pokutový kop! Jeho exekuce se ujal Edu Albacar a s nabízenou šancí si bez problémů poradil - 1:0 pro Elche, navíc byl vyloučen José Baena a Rayo Vallecano tedy muselo větší část utkání dohrát v početní nevýhodě!

Domácí se pokusili využít šoku, který inkasovaná branka i vyloučení způsobilo v řadách soupeře a rychlík Ňiguez se dostal celkem bez problémů až k pokutovému území. Na jeho hranici vystřelil, jenže zvolil špatnou stranu a míč napálil jen do připraveného Rubéna. Dalších zhruba třicet minut se ani jeden z celků nedokázal spolehlivě vypracovat do vyložené příležitosti, především prohrávající hosté se často uchylovali k prostému nakopávání míčů. Síly jim neobnovila ani přestávka, protože po ní to byli opět domácí, kdo se pokoušel vstřelit branku.

Minisouboj Rubéna s Ňiguézem vyzněl opět lépe pro hostující jedničku mezi třemi tyčemi, když musel zkušený brankář likvidovat pohotovu ránu svého soupeře. Na něj se sice snesl skvělý centr ze strany, ale na zakončení Ňigueze si Rubén počkal a lapil jej. Brankář Rubén bude pravděpodobně na dnešní utkání vzpomínat negativně, i když jeho výkon jej mrzet rozhodně nemusí. V další šanci se před ním objevil Suaréz, kterému nedělalo potíže proběhnout polootevřenou obranou hostí. Do další velké šance se dostal také střídající Manu Del Moral, který napálil míč jen pár centimetrů od tyče!

Definitivní pojistku na svou dnešní výhru dodal Javier Marquez, který si deset minut před koncem utkání poradil se zakončením. Na počátku akce však stál dnes jinak výtečně zasahující Rubén. Ten špatně vyhodil, obránci před ním zřejmě jeho zkrat nečekali a darovali bojujícímu Boakyemu šanci. Mladý útočník nesobecky nahrával a mohl se se střelcem Marquezem radovat.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele