8. kolo
05.10.2013 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Espanyol Barcelona 2:1

Elche si připisuje již druhý tříbodový zisk v řadě poté, co na svém hřišti přehrálo favorizovaný Espanyol Barcelona 2:1. Hrdinou utkání se za domácí stal hbitý útočník Coro, jenž se blýskl dvěma přesnými trefami. Za hosty skóroval Thievy Bifouma.

Úvod utkání patřil hostujícímu celku. V 6. minutě zahrozil po rohovém kopu hlavičkou Stuani, jeho střela však bránu stráženou Manu Herrerou minula. Další slibnou příležitost si vypracovali hosté ve 22. minutě, kdy se ke tvrdé střele dostal Sergio García, trefil však jen dobře postaveného gólmana domácích. Tato akce jakoby probudila Elche, které od této chvíle začalo hrát mnohem aktivněji.

Ve 28. minutě byl velmi blízko gólu Coro, jenž se prodral do pokutového území, jenomže jeho ránu výborným zákrokem zastavil brankář hostí Casilla. Za aktivnější hru byli domácí odměněni v 38. minutě. Po autovém vhazování domácích na levé straně hřiště vysunul Manu hlavičkou rychlonohého Cora. Ten bez potíží unikl obráncům Espanyolu a s přehledem prostřelil Casillu - 1:0!

Po změně stran začali opět o něco aktivněji domácí. V 56. minutě se do další akce vřítil nezastavitelný Coro, Casilla ale vytáhl perfektní zákrok. Hned z protiútoku se mohli prosadit hosté, proti byl ale domácí gólman Herrera. Vydařená akce nakopla hostující tým a Espanyol začal obraně Elche výrazně zatápět. V 66. minutě se hosté gólu konečně dočkali. Útočníci Espanyolu bojovali s obranou Elche na hranici velkého pokutového území, ke kolmé přihrávce do vápna se dostal Sergio García, který předložil míč Thievy Bifoumovi, na jehož pohotovou střelu už nemohl Herrera reagovat - 1:1!

Utkání se v těchto chvílích hrálo nahoru dolů. Ve stoprocentní šanci se ocitl v 70. minutě domácí Carles Gil, proti Casillovi ale neuspěl. Na to odpověděl o dvě minuty později povedenou střelou na bližší tyč Sergio García, Herrera však opět Elche podržel. Přetahovaná o druhý gól skončila v 74. minutě. Nikým neatakovaný Carles Gil pronikl až do šestnáctky hostí a přízemním centrem našel nabíhajícího Cora. Ten si ideálně zpracoval těžký balón a střelou k tyči poslal domácí do vedení - 2:1!

Espanyol si před koncem druhého poločasu vynutil obrovský tlak, avšak ani povedená střela Lanzaroteho, ani vyložená šance Colotta gólem v síti Elche neskončila. Domácí doslova ubojovali posledních deset minut. K uhájení jednobrankového náskoku jim ještě pomohla druhá žlutá karta Victora Sancheze z 87. minuty.

Domácí tak slaví druhé vítězství v řadě a přesun do klidnějších vod tabulky. Espanyol naopak vyšel již potřetí v řadě naprázdno a s lichotivou sedmou pozicí se bude muset po osmém kole nejspíše rozloučit.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele