26. kolo
01.03.2014 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Celta Vigo 1:0

Dlouho to vypadalo, že se v utkání Elche s Celtou Vigo branky nedočkáme, ovšem šest minut před koncem rozhodnul zápas ve prospěch domácích krásnou ranou Carles Gil. Nic Celtě nebylo platné, že měla více ze hry a svého soupeře pustila pouze k jediné střele na bránu, i ta samotná nakonec Elche stačila.

Ligový nováček se tak úspěšně vymanil z nejbližšího dosahu sestupujících týmů a má od rudého pásma pokoj na vzdálenost šesti bodů z pohodlného třináctého místa. Celta zůstává jedenáctá s pouhým jedním bodem navíc.

Jako první se po zahájení hry pustili do útočení domácí. V úvodní desetiminutovce si vypracovali hned tři slibné akce, ta nejlepší připadla Manu del Moralovi, ovšem trefil po centru Javiho Márqueze hlavičkou pouze tyčku. Zanedlouho se k němu přidal i Edú Albácar, jehož pumelice zdálky skončila pro změnu na břevně.

Hosté se stejně jako jejich brankové konstrukce pořádně zatřepali a konečně začali přebírat iniciativu. Nejprve Manu Herrera musel zasahovat proti střele Santiho Miny, poté jej ještě do poločasu zkoušeli zaskočit dvakrát Augusto Fernández a Fabian Orellana, vždy však v koncovce selhali. Přesto největší šance první půle připadla Elche, když Cristian Herrera z pouhých několika metrů mířil hlavou příliš vysoko.

I po změně stran pokračovala optická převaha Celty, kterou musel aktivně potlačovat Manu Herrera. Domácí gólman se zaskvěl hlavně dvěma zákroky v rychlém sledu po přímém kopu Orellany a dorážce Fontáse. V hektickém závěru se pak potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš, dostaneš". Zatímco na straně hostů Charles ve skvělé příežitosti nedokázal usměrnit Rafinhův centr tak, aby skončil v síti, ani ne minutu poté udeřil Gil po kombinaci Corem. Střídající střelec jediné branky zápasu zakončil umístěnou přízemní ranou, na kterou již Celta nedokázala zareagovat a prohrála 1:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele