24. kolo
14.02.2014 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Elche CF - CA Osasuna 0:0

Páteční souboj dvou sousedů v tabulce nakonec nepřinesl ani góly, ani pohledné akce. Zkrátka mírné zklamání pro všechny zaujaté i nezaujaté diváky, kteří byli svědky nemnoha gólových šancí a urputného boje o míč.

Od prvních minut se sice oba celky snažily o povedené akce, ale jejich účinek byl pramalý. Po Elche se k míči pořádně nedostali ani hostující hráči, k nelibosti publika však na polovině Elche trávili víc času, než by bylo záhodno. Když se po delším časovém úseku nedokázali prosadit kombinací, přistoupili domácí k centrům a nákopům na vysunuté hráče jako byli Manu Del Moral či Cristian Herrera. Po pěti minutách se však hráči Osasuny dostali k překvapivému zakončení, které málem skončilo první brankou. Brankář Toňo byl vystaven první šanci po centru na Rieru, jeho hlavičku ale zlikvidoval.

Také domácí Elche se pokoušelo dostat do tempa, Herrera ale s pomocí obránce střílel jen těsně vedle tyče. Aktivní zakončovatel v dresu Elche zkoušel své štěstí také o pár minut později, ale míč minul a ten tak prolétl koem všech zúčastněných pokutovém území. Po půlhodině hry se do zakončení dostal mladý záložník Torres, který číhal na míč na hranici pokutového území, ale jeho ránu zablokovali obránci stojící před ním a brankář tak zasahovat nemusel.

Ještě do konce prvního poločasu se Elche snažilo překonat obranu hostí pomocí dlouhého nákopu, ale o atraktivitě úvodní části hovoří mimo jiné počet střel. Posuďte sami - dvě ku jedné ve prospěch týmu z Pamplony, to opravdu není reklama na fotbal. A žádná hitparáda se nedala očekávat ani v půli druhé, neboť první rána Oriola Riery byla k vidění až pět minut po změně stran Brankář Toňo se ale překonat nenechal a šanci zlikvidoval.

Zlom utkání mohl nastat s úderem minuty šedesáté, když sudí Alejandro Hernández nařídil pokutový kop ve prospěch Elche! Brankář Andrés Fernández se ale nemusel obávat, neboť zkušený kanonýr Coro celou akci zahodil a penaltu neproměnil. Míč místo toho napálil mimo tři tyče a pokračovalo se za bezgólového stavu. Domácí chtěl do vedení poslat Manu Del Moral, ale jeho hlavička orazítkovala břevno! A to je k akcím dnešního klání asi tak vše, protože v další fázi se hra stala rozkouskovanou a oba týmy vypadaly, že s bodem jsou zcela spokojeny. Změnit to mohl až Silva, který obdržel přesnou nahrávku do pokutového území a na uvítanou prověřil nově příchozího brankáře Herreru. Ten musel do brány po zranění domácího Toňa, který opustil hrací plochu s bolestivou grimasou. Ani tři nastavené minuty nepřinesly náznak vzrušení a po jejich uplynutí hlavní arbitr ukončil zápas s bezbrankovou remízou. Elche je dvanácté, Osasuna o příčku níž.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

12 2:1 nebo 1:2

Reagovat
hradec

Elche CF 1:1 CA Osasuna

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele