30. kolo
25.03.2014 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Elche CF - Athletic Bilbao 0:0

Baskové nepotvrdili roli velkého favorita a z Elche si po bezgólové remíze odvážejí pouhý bod. Pro nováčka soutěže má nerozhodný výsledek s Atheticem obrovskou cenu v boji o záchranu, Athletic dal naopak šanci svým pronásledovatelům v závodu o čtvrté místo.

Mohutné větrné poryvy měnily dráhu však vysokých míčů, ale i tak se téměř pětadvacet tisíc diváků dočkalo několika zajímavých příležitostí. Úvodní tlak domácích mohl skončit gólem už ve 3. minutě, kdy to střelou na zadní tyč zkoušel Rodrigues, San José ale jeho střelu srazil na rohový kop. V 5. minutě pak mohl otevřít skóre nejlepší střelec domácích Coro, jednatřicetiletý útočník však ztroskotal na Iraizozovi. Athletic poprvé zahrozil až v 17. minutě, když Ander Herrera pálil z přímého kopu pod břevno, jeho jmenovec v bráně domácích ale dokázal nebezpečný pokus vyškrábnout na roh.

Obrovskou šanci na vstřelení vedoucí branky spálil po přihrávce Sácheze Boakye, rychlý Ghaňan z blízka nepochopitelně přestřelil. Fotbal měl i přes absenci gólů slušné tempo, hra se přelévala ze strany na stranu, ale obrany obou mužstev měly přece jen lepší den než ofenzivní linie. Poslední velká šance první půle se odehrála před domácím gólmanem. K Muniainovi propadl ve vápně Elche balón, avšak střela se mladému útočníkovi vůbec nepovedla a míč proplachtil vysoko nad.

Překvapivě vyrovnaný fotbal pokračoval i v druhém poločase, ale na pořádnou akci se muselo čekat až do 72. minuty. Domácí se mohli dočkat vedoucího gólu, kdyby střídajícímu Cristianu Herrerovi nezabránil ve skórování obránce Laporte. Ohrozit branku hostí se domácím podařilo ještě v 80. minutě, když hlavičkoval Cisma, ale se střelou doprostřed branky neměl Iraizoz žádný velký problém. Bezbrankový stav tak svítil na ukazateli i po devadesáti minutách a obě mužstva si připisují po jednom bodu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele