7. kolo
29.09.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Elche CF 0:1

Elche si konečně připsalo tři body a poprvé ochutnalo příchuť vítězství. O výhře rozhodla jediná branka, o tu se ve druhé půli postaral Javier Marquez.

Hosté se chtěli zbavit pocitu křivdy, který v nich dlouho diskutovaný zápas proti Realu Madrid stále vyvolával. Elche v utkání s favoritem sice v nastaveném čase druhého poločasu srovnalo díky brance Richmonda Boakyeho, ale (sporně) nařízená penalta rozhodla o výhře Realu. Dnes se tedy hráči Elche chtěli soustředit pouze na dalšího soupeře.

A to se jim povedlo, i když se tři body nerodily snadno. První vážnější příležitost si vypracovali hosté díky ráně Gila, ale brankář Yoel předvedl skvělé reflexy a míč vyboxoval do bezpečí. Po prvních pěti minutách tempo hry opadlo a většina zajímavého dění se odehrávala ve středu hřiště. Nejčastějším spojencem obou obran byla nepřesnost v rozehrávce soupeře, brankáři obou celků mnoho práce neměli.

Yoel Rodríguez musel zasahovat až s koncem první půle, kdy na něj nebezpečně mířil hostující záložník Fidel. Po jeho sólu se ale španělský záložník netrefil nejlépe a umožnil vyniknout domácímu brankáři. Ani druhých pětačtyřicet minut dnes převážně neatraktivního souboje nepřineslo vyloženou šanci. Brankáře Yoela ohrozil pouze Manu Del Moral, jehož projektil ale neměl příliš razance. První vážná akce druhé půle se odehrála až po hodině hry, za to se ale jednalo o akci gólovou.

Záložník Javier Marquez dokázal divákům, že mu není cizí ani sprint, jímž překonal polovinu hřiště, ani technické zakončení. Jeho střela pronikla až za záda brankáře Yoela Rodrigueze a hosté mohli po dlouhé době slavit! Není divu, že po dalších dvacet minut se z hlediště ozýval převážně pískot. Domácí se totiž ve zbývajícím čase na vyrovnání nezmohli a tak si připisují další porážku. Kvůli ní se zatím ocitají na třinácté pozici. Elche stoupá na patnáctou...

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele