5. kolo
20.09.2013 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Elche CF 2:1

Domácí Osasuna si v Pamploně cestu za třemi body v utkání proti nováčkovi z Elche sice zkomplikovala, ale nakonec se z výhry radovat přeci jen může. Tu jí zařídily především góly Armenterose a Riery. Hosté zvládli před koncem utkání pouze korigovat.

Úvodní minuty na stadionu El Sadar nepatřily k atraktivním, Osasuna se často utápěla v kombinačním neúspěchu, Elche pro změnu chyběly zkušenosti a klid v zakončení. O první zajímavější ránu - třebaže nepřesnou - se pokoušel Armenteros, jeho pokus však postrádal razanci. Vše si zkušený záložník Osasuny vynahradil po patnácti minutách hry, kdy těžil s bojovnosti Oriola Riery a odražený míč poslal ranou k tyči!

Osasuna však stále zapomínala na své defenzivní povinnosti, z čehož mohly nastat komplikace. Jedna z nich nesla jméno Sánchez a nebýt brankáře Fernándeze, Elche by pravděpodobně srovnalo. Skvělý zákrok domácího brankáře však zamezil jakékoli radosti hostí. Až do konce první půle se tempo hry rapidně snížilo, jedinou zajímavou akci si pro diváky připravil Edu Albácar, jehož tvrdá rána zvětšila počet vrásek na tváři domácího brankáře Andrése Fernándeze.

Trenér Javi Gracía musel v kabině Osasuny (navzdory těsnému vedení) pronést plamenný proslov, protože do druhého poločasu Osasuna doslova vlétla. Sotva ukazatel skóre ukazoval třetí minutu druhého dějství, do zakončení se dostal Oriol Riera a se štěstím nadvakrát prostřelil strážce hostující brány!

Špatně koncentrovaná hra hostí působila spíše křečovitým dojmem, díky čemuž se domácí obránci nemuseli příliš namáhat a šance soupeře bez větších problémů likvidovali. Povzbudit hru svého týmu přišel hostující Manu del Moral, který nahradil velmi nevýrazného Miroslava Stevanoviće. Osasuna Pamplona se namísto setrvalejšího tlaku zatáhla do organizované obrany a vyrážela pouze k nezbytným protiútokům. Ty měl na starosti velmi aktivní Riera, avšak jeho snaha coby osamoceného útočníka nevedla k další brance.

V závěru utkání se hosté přeci jen dostali k nějaké souvislejší akci, z níž rezultovalo několik varování. Vše začalo rukou střídajícího zkušeného obránce Marca Bertrána, který na hřišti pobyl sotva dvě minuty a stihl v pokutovém území zahrát rukou. Sudí Del Cerro neměl jinou možnost, než odpískat pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Edu Albácar a střelou k tyči vykřesal sotva viditelný plamínek naděje.

V závěru utkání se ještě hosté dostali k zahrávání rohového kopu, který ale nevyužili, a tak se domácí mohou soustředit na další zápas. Dnešní večer nezvládli bez problémů, ale tři body si do tabulky připsat mohou.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

CA Osasuna 0:2 Elche CF

Reagovat
smazaný uživatel

je to docela peknej fotbal musím říct:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele