28. kolo
17.03.2013 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Zaragoza 4:0

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání Sevilly s Realem Zaragoza. Výsledek 4:0 stále drží Andaluský celek alespoň v naději na pohárové umístění v této sezoně. Hostům ztížilo situaci především brzké vyloučení Stefana Baboviće. O první dvě branky se postaral Coké, po jednom zásahu si v druhé půli připsali Reyes s Negredem.

Hned zpočátku utkání to byla Sevilla, kdo diktoval tempo hry a vytvářel si jednu šanci za druhou. Kondogbia, Negredo ani Rakitić sice neuspěli, ale v 27. se přece jen skóre měnilo. Rakitić rozehrál přímý kop z levé strany a jeho přízemní centr usměrnil Negredo patičkou směrem ke Cokému, jenž s přehledem skóroval. Zaragoza se do té doby nedokázala pořádně dostat do rytmu a tři minuty po obdržené brance pro ni bylo ještě hůř. Za stažení Kondogbii na zem totiž uviděl Babović druhou žlutou kartu a ponechal své spoluhráče na zbývající hodinu hry v oslabení.

Brankář Leo Franco se měl ještě před odchodem do kabin co ohánět, aby nepustil silnou střelu Reyese, ovšem po změně stran už brankám ve své síti zabránit nedokázal. Svůj druhý gól v zápase vstřelil Coké, když se dostal k míči na pravé straně hřiště a z dvaadvaceti metrů vypálil nechytatelnou ránu přímo do horního růžku branky. V 63. minutě pak třetí branku přidal Reyes po rychlém protiútoku. Bývalý hráč Arsenalu po kombinaci s Navasem překonal Franca svou oblíbenou levačkou a pět minut nato sám předložil další gól na stříbrném podnose pro Álvara Negreda.

Debakl 4:0 musel být obzvláště trpký pro Manola Jimenéze, jenž sám před svým nynějším trénováním Zaragozy působil právě v Seville. Jeho celek navíc v tomto kalendářním roce stále ani jednou nezvítězil a nebezpečně se přibližuje sestupu, momentálně činí náskok Zaragozy na osmnáctou příčku pouze dva body.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele