36. kolo
18.05.2013 22:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Sevilla FC - Real Sociedad 1:2

Real Sociedad tentokrát nezaváhal, zvítězil v Seville 2:1 a nadále tak drží klíčovou čtvrtou příčku před dotírající Valencií. Přestože brzy v utkání po brance Rakitiće hosté prohrávali, ještě do konce první půle dokázali skóre otočit a poté si hubený náskok uhlídat až do konce.

Hned od úvodního hvizdu bylo na co se dívat. Gary Medel již v první minutě vypálil ostrou ránu nad, na druhé straně jen o chvíli později zahodil skvělou příležitost Antoine Griezmann, když v úniku obstřelil nehybného brankáře, ovšem spolu s ním minul i branku. Antonio Beto se před Griezmannem musel být na pozoru opakovaně, ale navzdory útočné snaze hostů to byla přesto Sevilla, kdo se ujal vedení.

Domácí rozehráli nakrátko rohový kop, který doputoval ke Kondogbiovi, jenž přízemním centrem našel přesně Rakitiće a chorvatský reprezentant s přehledem umístil míč do sítě. Okamžitá odpověď Agirretxeho po skvělé přihrávce Vely ještě kvůli pár decimetrům neuspěla, ale přesto si museli hosté na vyrovnání počkat pouze šest minut. Znovu u toho byl Rakitić, který si však tentokrát gratulovat za další branku nemohl, neboť jeho přizvednutí Bergarova centru poslalo míč za záda zamrzlého Beta.

Klíčový moment zápasu přišel záhy. Carlos Martínez poslal kvalitní centr do šestnáctky, kde číhal Agirretxe a z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. I nadále šance střídala šanci. Rakitić se snažil odčinit své pochybení a prudkou střelou donutil Brava ke kvalitnímu zákroku, Negredo poté neuspěl ani s razantní, dobře mířenou hlavičkou. Beto na opačné straně musel vyrážet Agirretxeho pumelici.

Jen samotný Álvaro Negredo neproměnil tři slibné příležitosti, když ve všech případech ani nepřinutil Brava k zákroku. Po hodině hry však nastal kontroverzní moment. Asistent rozhodčího totiž nesprávně odmával postavení mimo hru Sevilly, což se setkalo se silnou nevolí domácí lavičky. Zvláště José Antonio Reyes šel se svými výtkami natolik daleko, že uvidět rovnou červenou kartu a zajistil si, že se na hřiště nepodívá ani jako střídající hráč.

Dodat Sociedadu klid na kopačky mohl Vela, ale v obrovské šanci pouze trefil Betovy nohy. Přesto si již baskický celek své vedení pohlídal navzdory velké snaze domácích a posunul se zpátky na čtvrté místo před Valencii, která má dvě kola před koncem totožný počet bodů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Super Sociead

Reagovat
RS

Už jen porazit Depor, něco uhrát s Realem a je to!

Ale minimálně EL je doma, taky úspěch!

Txuri urdin!

Reagovat
smazaný uživatel

Sociedad valec, poradil si se Sevillou a porad drzej sance na LM, pral bych jim to jak svine

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele